TJA: Evin Buldan'ın emeğini unutmayacağız

Gazeteci Evin Buldan için başsağlığı dileyen TJA, "Dalgalandırdığı özgürlük bayrağını devralarak mücadelesini büyüteceğiz" dedi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), yaşamını yitiren Gazeteci Evin Buldan için başsağlığı mesajı yayımladı.

Mesajda, "Kürt halkının kültürünü ve dilini geliştirmede büyük bir misyon yüklenen ve değer yaratan, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Azadiya Welat gazetesinin editörlerinden Evin Buldan'ın, dün akşam saatlerinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesi bizleri büyük bir üzüntüye boğmuştur" denildi.

"Kürt halkının, ezilen toplumların ve kadınların dili olmak için yaşamış ve geliştirdiği özgür basıncılık anlayışıyla Kürt halkının ve biz kadınların özgürleşmesinde yürüttüğü mücadelesiyle görevini yerine getirmiştir" vurgusunun yapıldığı mesajda, "Özgür basına yönelik sistemin tüm yönelimlerine karşı yılmayan ve direniş duruşuyla kadının özgürlüğüne dayalı basın anlayışı geliştirmiş ve büyütmüştür" diye kaydedildi.

'MÜCADELESİNİ BÜYÜTECEĞİZ'

TJA, mesajının devamında şunları belirtti:

"Biz kadınlar Evin Buldan arkadaşımızın basın alanında geliştirmiş olduğu kültürel asimilasyona karşı mücadelesini ve emeğini asla unutmayacak, dalgalandırdığı özgürlük bayrağını devralarak mücadelesini büyüteceğiz.

Bir kadın gazeteci olarak özgürlük mücadelesinde büyük emek veren Evin Buldan’a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Kürt basınına başsağlığı diliyoruz."