TJA'dan 4 Nisan kutlamalarına çağrı

TJA, 4 Nisan'ı Amara ve her yerde kutlamaya çağırdı.

Tevgera Jinên Azad (TJA), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Geliştirdiği özgürlük felsefesi ve büyük direniş gücüyle ezilen sömürülen toplumları ve kadınları özgürlük ruhuyla buluşturan, aydınlatan Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın doğum günü Kürt halkının olduğu kadar kadınların ve ezilen tüm toplumların da özgür doğuşu olmuştur. 4 Nisan yeniden doğuş günü, başta Sayın Öcalan’a, tüm halklara ve kadınlara kutlu olsun" denildi.

"Erkek egemen sistemin tüm toplumlar üzerinde geliştirdiği egemenlikli ve sömürüye, köleleştirmeye dayalı beş bin yıllık politikaları bugün gerçekleşen yeniden doğuş ile parçalanmıştır" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'KENDİ DOĞUŞ GÜNÜMÜZ OLARAK GÖRÜYORUZ'

"Özgürlük bilinci ve mücadelesiyle halklarda ve özellikle de kadınlarda büyük bir heyecan ve umut yaratmıştır. Ezilen ve üzeri betonlanarak yok edilmeye çalışılan Kürt halkının evladı olarak doğan hakikat arayışçısı Sayın Öcalan betonları çatlatarak bir halkın küllerinden yeniden yaratmıştır. Binlerce yıldır adı bile olmayan kadının özgürlük felsefesi ve bilinciyle yeniden tanımlanması Kürt kadınlarında büyük bir özgürlük çıkışına yol açmış, Kürdistan’da kadın öncülüğünde gerçekleşen devrimlere yol açmıştır. Rojava’da, Şengal’de ve her yerde Kürt kadınlarının direnişi ve özgürlük sistemi tüm dünyaya umut olmuştur. Biz kadınlar bizi özgürlük felsefesi ve mücadelesiyle buluşturan Sayın Öcalan’ın doğum gününü kendi doğuş günümüz olarak gördüğümüzü bir kez daha ifade etmek istiyoruz.

Kapitalist modernitenin toplumlar ve kadınlar üzerinde geliştirdiği zulüm sistemi karşısında özgür yaşamın ve alternatif sisteminin mümkün olduğunu geliştirdiği büyük mücadele ve direniş ile tüm dünyaya göstermiştir. “Kadın özgürleşmeden toplum özgürleşmez” şiarıyla dünyada ve Kürdistan’da gelişen mücadelelerin kadının özgürlüğüne dayalı gelişmesini sağlamıştır. Geliştirdiği bu bilinç sadece bir kadın devrimini açığa çıkarmamış erkeğin özgürlük temelinde değişimine yol açmış, toplumsal devrimi garanti altına almıştır. Kadın özgürlüğüne dayalı sistemi geliştirirken tüm kapitalist modernite güçleri uluslararası bir komployla aslında kadın özgürlük projesini hedeflemiştir. Esaret ve tecrit koşullarında dahi kadınların özgürlüğü için büyük bir hakikat, demokrasi ve barış mücadelesi geliştirmiş, etrafında örülü egemenlik duvarlarını yıkarak kadınların umudu ve Önderi olmanın gereğini yerine getirmiştir. Kadının varlığına dahi tahammül edemeyen sistem içerisinde kadınla özgür temelde nasıl yoldaş olunabileceğini göstermiştir.

'MUTLAKA KAZANACAĞIZ!'

Kürt sorunu çözümünün tek muhatabı olan Sayın Öcalan, halkların bir arada ve özgürce yaşamasına dayalı bir sistem yaratmıştır. Demokratik çözüm ve müzakere sürecini başlatmış ve büyük bir mücadeleyle geliştirmiştir. Dolma bahçe mutabakatı ile Türkiye’nin kadın özgürlüğüne dayalı demokratikleşmesini sağlayan modeli büyük bir emekle geliştirdi. Kadının çözüm sürecine iradi katılımını sağlamak istedi. Ancak tüm çözüm ve barış arayışları sistemin ve AKP hükümetinin geliştirdiği erkek egemen sisteme dayalı çözümsüzlük politikalarıyla ortadan kaldırılmış oldu. Geliştirilen tüm saldırı ve katliam politikalarına karşın özgürlük mücadelemiz her zamankinden daha güçlü bir biçimde devam edecektir. Özgür doğuşumuzu yeniden geliştirmek Sayın Öcalan’ın özgürlüğüyle mümkündür. Kadınların gerçek yaşama geçişi bu günle bağlantılıdır. “Kadınlar için, özgür yaşamı yaratmak için uğraşıyorum. Sizleri özgürlük sistemimizin inşa öncüleri olmaya çağırıyorum’’ bu çağrının ruhunu büyük bir mücadele heyecanına dönüştürerek özgürlüğünü sağlayıncaya kadar mücadeleyle mutlaka kazanacağız diyoruz."

'AMARA'DA VE HER YERDE KUTLAYALIM'

TJA, açıklamasının sonunda da "Mutlaka kazanacağız” şiarıyla, 8 Mart ve Newroz’un direniş ve kararlılığından 4 Nisan’a özgürlük köprüsü olmaya çağırdı ve şöyle dedi: "Başta kadınlar olmak üzere özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesi veren herkesi 4 Nisan'da Amara’ya, özgürlük yürüyüşüne katılmaya ve her yerde özgür doğuş gününü kutlamaya çağırıyoruz."