Sarya: Devrimci geleneğe sahip çıkarak zaferi sağlayabiliriz

İbrahim Kaypakkaya'yı anan KBDH Genel Konsey Üyesi Hevi Sarya, "Devrimcilik bedel ister, büyük bir direnişçilik ister. Türkiye ve Kurdistan devrimini zaferle taçlandırmak istiyorsak devrimci geleneğin üzerinden ilerleyebiliriz" dedi.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Genel Konsey Üyesi Hevi Sarya, Türkiye devrimci hareketinin öncülerinden İbrahim Kaypakkaya'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı.
Sarya, "Dupduru ferah bir yoldaşlık arıyorsak eğer, bunun adı İbrahim Kaypakkaya yoldaştır. 24 yaşında ölümsüzleştiğinde Türkiye ve Kurdistan devrimine aynı zamanda dünya devrimine çok önemli büyük devrimci değerler bırakmıştır. Yoldaşın şehadetinin üzerinden 50 yıl geçti. 50. yılında, ölümsüzleşmesinin yıl dönümünde İbrahim Kaypakkaya yoldaşı büyük bir saygıyla, sevgiyle ve minnetle anıyoruz" dedi.

'BUGÜN DE BİZİ İLERLETECEK OLAN DEVRİMCİ GELENEKTİR'

Sarya, şunları kaydetti:

"Bulunduğu dönemde o genç yaşında çok büyük sorumluluklar üstlendi İbrahim Kaypakkaya yoldaş. Gerek politika ile kurduğu ilişkide, gerek teori ile kurduğu ilişkide, gerek devrimci pratikle, silahlı mücadele ile kurduğu ilişkide büyük bir adanmışlık pratiği açığa çıkardı. Bulunduğu koşulları değiştirme zor olanla mücadele etme, kopuş sağlama söz konusu olduğunda aynı zamanda halk hareketinin önünü açma ve bunu devrime ilerletme söz konusu olduğunda tam bir zafer kişiliği görmekteyiz İbrahim Kaypakkaya yoldaşın yaşamına bakarken. TKP’li Mustafa Suphi ve yoldaşlarının katledilişinin ardından Türk burjuva devleti çok büyük bir ideolojik, fiziki bir tasfiye saldırısı gerçekleştirmişti. Ve 50 yıllık bir suskunluk iklimi yaratmayı başarmıştı. O dönem açısından legalist, parlamentalist, sağcı, reformist eğilimlerin oldukça baskın olduğunu biliriz. İbrahim Kaypakkaya yoldaş ve diğer ’71 devrimci hareketi önderleri o dönem açısından tam bir buz kıran rolü oynamıştır ve dönemin tasfiyeci rüzgarını ortadan kaldırmayı başarmıştır. Dolayısıyla tam da dönemi ve oynadığı roller açısından İbrahim Kaypakkaya yoldaş bugün de bizim açımızdan prototip şehit yoldaşlarımızdan birisidir. İbrahim Kaypakkaya yoldaş yoğun işkencelerin ardından kurşunlanarak Amed işkencehanelerinde zindanında katledilmişti. Evet, devrimcilik bedel ister, devrimcilik büyük bir direnişçilik ister, büyük bir adanmışlık ister. Bugün de eğer biz Türkiye ve Kurdistan devrimini zaferle taçlandırmak istiyorsak ancak böyle bir devrimci geleneğin üzerine basarak ilerleyebiliriz. İbrahim Kaypakkaya yoldaş bu yönüyle bizim için çok önemli bir manevi değerdir. Manevi bir yoldaşlık gücüdür. Zor zamanların yoldaşıdır İbrahim yoldaş. Emekçiliğin, fedailiğin, disiplinin, özverinin, dava insanı olmanın, öncülüğün ve önderlik özelliklerini geliştirmenin örneğidir. Evet, yoldaştan öğreneceğiz, öğrenmeye devam edeceğiz. Bu özelliklerini Türkiye ve Kurdistan devrimine büyük bir nitelik olarak sundu. Biz bu niteliği bugün açısından da değerlendirmeye çalışacağız.

İbo yoldaş gibi yoldaşların Türkiye Kurdistan devrimine kanını, emeğini akıtan tüm şehitlerimizin öğrencileri olmaya, onlara layık öğrenciler olmaya çalışacağız. KBDH olarak da bunun sözünü bir kez daha burada vermek isteriz. Son olarak şunu belirtmek istiyoruz. KBDH cins ayrımsız bir toplumun ve kadın devriminin, kadın özgürlük mücadelesinin zaferine odaklanmış bir politik askeri örgüttür. Toplumsal devrim ve kadın devriminin iç içeliğini birbirini besleyen yönlerini düşündüğümüzde evet çok güçlü ittifaklara ihtiyaç duyduğumuzun bilincindeyiz. İbrahim Kaypakkaya yoldaşı da bu yönüyle kadın özgürlük mücadelemizin, kadın devrimimizin ittifakı olarak görüyoruz. Çünkü kendini ortaya koyuş biçimiyle de, Türkiye ve Kurdistan devrimi mücadelesine sunduğu katkıları boyutuyla da KBDH bakımından da, tüm kadın özgürlük mücadelesi yürüten örgütler açısından da İbo yoldaş evet kadınlarında yoldaşıdır. Bu yönüyle de bu yoldaşlığı kadın özgürlük mücadelemizde bir nitelik olarak yaşatmaya söz veriyoruz. Son olarak şunu belirtmek istiyoruz: Devrim mücadelemiz mutlaka başarıyla sonuçlanacaktır. Faşizm, sömürgecilik, kapitalizm, emperyalizm yenilecektir. Devrim ve sosyalizm kazanacaktır. Bu yönüyle Türkiye ve Kurdistan halklarının güçlü yoldaşlarından biri olan İbrahim Kaypakkaya yoldaşa bir kez daha söz veriyoruz, ya zafer ya zafer diyoruz.”