Moskova’daki Kürt Kadın Konferansının 2. oturumu başladı

Moskova’daki 2. Kürt Kadın Konferansı'nın ikinci oturumu başladı. Konferansta Kürt kadınlarının özgürleşme yolunda ilerlediğine dikkat çekildi.

Konferansın ikinci bölümü REPAK Başkanı Meral Çiçek'in gönderdiği mesajın okunmasıyla başladı. 

MİHEMED: KADINLAR BAŞARIYOR, ÖZGÜRLEŞİYOR

Mesajın okunmasından sonra konferans Rojava’dan katılan Kongra Star Yönetim Üyesi Leyla Mihemed’in konuşmasıyla devam etti. 

Mihemed şunları ifade etti:

"Rojava Kürdistan’da Kürt kadınlarının ortaya koyduğu irade bugün tüm dünya kadınlarının ilgisini geçiyor. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerinden ilham alan Kürt kadınlarının elde ettiği başarılarla yeni bir sistemin inşasına başlandı.

Bölgede DAİŞ terörü en çok kadın ve çocuklara saldırdı. Bu saldırıların bedelini en çok kadınlar ödedi. Kürt kadın artık evde oturup kendi kaderine razı olmak yerine alanlara inip kendi hakkı ve geleceği için mücadele ediyor. Kürt kadınları artık kendini erkek egemenliğinden özgürleştirmişlerdir. Kadınlar artık kendi iradesiyle kendini yönetiyor ve toplumun her alanında söz sahibidir. 

Rojava’daki örgütlemede Kongra Star örgütlülüğü çok önemli bir yere sahiptir. Toplumun her alanında kadınların örgütlenmesi için temel bir rol üstlenmiş bulunmaktadır. Yine kadın haklarının korunması ile birlikte kadınların toplumsal çalışmalarda daha çok rol alması için mücadele veriyor.’’

LARİSSA: BİRLİK OLUNURSA SALDIRILAR BOŞA ÇIKIYOR

Rusya Yazarlar Birliği Üyesi Avdiyeva Larissa:

‘‘Günümüz dünyasında en büyük savaş basın yoluyla yapılıyor. Sistemlere bağlı kurulan basın yayın organları çoğu zaman halkı doğru bilgilendirmeyerek toplumun asıl olaylardan bihaber kalmasına neden oluyor. Bugün Suriye’de yaşanan olayların farklı kesimler tarafından bilinmemesinde yine bu basın yayın organlarının rolü vardı. 

Sorunun çözümü için sadece siyaset tarafları değil, toplumun diğer parçaları da masada olmalı ve kendi görüşlerini dile getirmelidirler. Sonuçta toplum sadece siyasetçilerden oluşmuyor, farklı bileşenlerden oluşuyor. Bu açıdan tüm herkesin görüşü dikkate alınmalıdır. 

Toplumsal olaylarda önderlerin de rolü çok önemlidir. Kürtler çok şanslıdır ki Abdullah Öcalan gibi bir lidere sahipler. Öcalan fikirleriyle ve görüşleriyle bölgede çok büyük bir önder olduğunu gösteriyor. İnanıyorum ki onun temsil ettiği bu mücadele zafere ulaşacaktır.

Kürt kadınları bunu bize gösterdi ki eğer kadınlar birlik olursa sadece radikal İslam’a karşı değil; her türlü saldırıyı boşa çıkarabilecek güçteler. Kadınlar bu gücünü kullanmalı ve birliklerini her yerde güçlendirmelidir.’’