KBDH: 1 Mayıs’ta faşizme karşı devrim gücünü büyütelim

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi-KBDH, kadınlar başta olmak üzere tüm işçi-köylü emekçilerin 1 Mayıs bayramını kutladı.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi-KBDH Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘’Sosyalizm, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin sembol günlerinden olan 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler bayramı tüm işçi, köylü, emekçi halkımıza kutlu olsun. Bugünü canlarını vererek, kanlarını dökerek, büyük bedeller ödeyerek özgürlük, sosyalizm günü haline getiren tüm 1 Mayıs şehitlerini, devrim şehitlerini saygıyla anıyor, anılarına zafere kadar bağlı kalacağımızın sözünü bugün vesilesiyle yeniliyoruz’’ denildi.

TARİHİ BİR SÜREÇ

1 Mayıs’ın, Ortadoğu'da, Türkiye ve Kürdistan'da tarihi gelişmelerin yaşandığı bir sürece denk geldiğini belirten KBDH, açıklamanın devamında şu değerlendirmelerde bulundu:

‘’Faşizmin yeni bir versiyonu olan Tek Adam rejiminin anayasa değişikliği ile referanduma sunulması süreci ve ortaya çıkan sonuçlar gerçekten önemlidir. AKP faşizminin hiç bitmeyen askeri ve siyasi operasyonları, halklar ve kadınlar üzerinde yarattığı büyük baskı, sindirme, yıldırma harekatları, AKP'nin istediği sonuçları çıkarmamış, bir yenilgi yaşamıştır. Tüm dünyanın ve aslında AKP cenahının da çok iyi bildiği gibi, bu referandum hileyle, zorla AKP lehine yüzde birlik bir farkla kazandırtıldı. Resmi sonuçlar yalanla çarpıtılsa da, meşru sonuç olarak halklarımız, kadınlar, Kürtler, zindandakiler, işçiler, emekçiler, köylüler kazandı. Referandumda "hayır" diyen farklı ve renkli kesimler kazanmıştır. Bu yenilgiyi gören AKP, referandumun hemen akabinde, Ermeni katliamının 102. yıldönümünde Rojava ve Şengal üzerine hava saldırıları gerçekleştirerek, kendi yenilgisini gündemden çıkarma ve gündemi saptırma operasyonunu başlattı.

ŞENGAL VE ROJAVA’YA SALDIRILAR

Tam da Ermeni soykırımının yıldönümünde böyle bir saldırıyı gerçekleştirmeleri, halklara yönelik soykırım politikalarında ısrar anlamına gelmektedir. Halkların, ezilenlerin, işçi ve emekçi kesimlerin büyük bir emekle, çabayla kazandığı sonuçları ters yüz etme, yine Ortadoğu'da halkların umudu haline gelmiş Rojava devrimini darbeleme, son nefesini verme aşamasında olan DAİŞ'e nefes verme, Türkiyeli ve Kürdistanlı emekçilerin birleşik demokrasi mücadelesini bastırma, tasfiye etme  amacıyla, soykırım yıldönümünde bu operasyon başlatılmıştır. Bu, hepimize yapılan bir saldırıdır.

FAŞİZME KARŞI BİRLEŞİK DEVRİM GÜCÜNÜ BÜYÜTELİM

Bu nedenle bu 1 Mayıs aynı zamanda tüm bu faşist amaçlara, saldırılara "hayır" deme günüdür. Referandumla birlikte açığa çıkan "hayır" enerjisini daha da büyütme, ortaklaştırma ve büyütme 1 Mayısıdır. Mücadeleyi şehirlerden kırlara, dağlara, tüm Ortadoğu'yu bütünleyen yanlarıyla görebilmek, fabrikalardan tarlalara, üniversitelerden sokaklara, sokaklardan dağlara giden tüm mücadele yollarında devrime koşar adımlarla yürümek, bu 1 Mayıs'ın bize yüklediği sorumluluklardır. 1 Mayıs zulme, faşizme ve erkek egemenlikçi sisteme karşı duruşun ve onurlu mücadeleyi yürütmenin günüdür. KBDH olarak tüm duyarlı, devrimci, yurtsever insanlarımızı, sokakları mücadeleleriyle hiç boş bırakmayan kadınlarımızı, bulundukları her yerde 1 Mayıs'ı adına layık bir şekilde kutlamaya, faşizme karşı birleşik devrim gücünü büyütmeye çağırıyoruz. Bu 1 Mayıs "FAŞİZM YENİLECEK, BİRLEŞİK DEVRİM MUTLAKA KAZANACAK" sloganının hayat bulduğu, büyüdüğü bir gün olsun.