Kadın ve Savunma Çalıştayı ikinci gününde

Ortadoğu’dan 16 askeri kadın gücün temsilcilerinin yer aldığı 160 delegenin katılımı ile dün Kobanê’’de başlayan Kadın ve Savunma Çalıştayı ikinci gününde devam ediyor.

Çalıştayın ilk gününde 2 oturum düzenlendi. İlk oturumda Ortadoğu’da savaşın kadın ve çocuklar üzerindeki etkisi tartışıldı. İkinci oturumda ise ataerkil sisteme karşı öz savunmanın önemi üzerine tartışma yürütüldü.

Çalıştay’ın ikinci gününde 3 oturum gerçekleşecek. Bugün öz savunma ve kadının öz savunmadaki rolü tartışmaları yürütülecek.

Bugün gerçekleşecek oturumlar şu şekilde: İlk oturumda kadının mevcut durumu ve öz savunmada rolünün geliştirilmesi, ikinci oturumda kadın askeri örgütlülüğünün önemi ve üçüncü oturumda da ulusal kadın askeri gücünün oluşturulmasının önemi üzerine tartışma yürütülecek.

Çalıştayın ikinci gününde tartışmalara moderatörlük yapacak divanın seçildi. Minbic Askeri Meclisi-Kadın Komutanı Zinarin Renas, Kadın Asayiş Güçleri Yönetim Üyesi Kinam Aryan, Rakka Askeri Meclisi Komutanı Sozda Rakka ve YPJ Komutanlarından Rehima Kobanê divan için seçildi.

Divan üyelerinin seçilmesinin ardından Çalıştay, kadının öz savunmadaki rolünün geliştirilmesi konulu oturum başladı.