HDP'li kadınlar: Saldırılara cevap olacağız

HDP'li kadınlar, kadınlara dönük artan saldırılara dikkati çekerek, "İrademize sahip çıkarak saldırılara cevap vereceğiz" dedi.

Son dönemde hayatın her alanında kadınlara yönelik artan saldırılara ilişkin açıklama yapan HDP’li kadınlar, “AKP tüm gücüyle kadınlara saldırıyor. Tehlikenin farkındayız. İrademize sahip çıkıyoruz” dedi.

HDP Amed İl Kadın Meclisi, son dönemlerde artarak devam eden kadına yönelik saldırılara ilişkin il binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, “Kadın siyaseti engellenemez, kadın mücadelesi yargılanamaz” pankartı açıldı. Açıklamayı HDP İl Eş Başkanı Gülşen Özer okudu.

'AKP'NİN ERKEKLİK POLİTİKASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Özer, 8 Mart, Newroz ve referandumda Türkiye ve Kürdistan'daki kadınların güçlü bir irade ortaya koyduğuna değinerek, toplumsal muhalefetin önünü açtıklarını vurguladı. Kadınların direnişiyle itirazlarını ve sokağın gücünü bir kez daha hatırlattığını vurgulayan Özer, “Bizi yok sayanlara, dosta düşmana biz varız, buradayız, gözardı edemeyeceğiniz bir güç ve iradeyiz. Toplumda ve yaşamda söz sahibiyiz, bize rağmen karar alamaz, siyaset yapamazsınız, dedik. Erkek zorbalığının ve şiddetin en muktedir, kurumlaşmış hali olan AKP’nin kadın emeğine, siyasetine, kimliğine, bedenine, varlığına, tarihine, belleğine, örgütlülüğüne ve özgürlüğüne bütün gücüyle saldırıyor. Bununla kadını köleleştirme hamlesiyle erkeklik politikasını hakim kılmaya çalışıyor” dedi.

Tehdit ve tehlikenin farkında olduklarını söyleyen Özer, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ şahsında kadın vekillerin siyasetten men edilmesine yönelik saldırılara dikkati çekerken, şunları söyledi: "Figen Yüksekdağ HDP’ye ve kadın politikasına verdiği emekle, yoğun saldırılar altında direngen ve dik duruşuyla, bulunduğu her alanda erkek egemenliğine karşı verdiği mücadele, çevresine yaydığı coşku ve cesaretle, Rojava Kadın Devrimi’ne hiç ikirciksiz verdiği destekle hepimizin dostu ve yoldaşı olmuştur. Türkiyeli bir devrimci, sosyalist kadın olarak verdiği emekle Türkiyeli ve Kürdistanlı kadınlar arasındaki bağları güçlendirmiştir. Mücadelemizin ortak değeridir. Vekillerimizi il, ilçe ve belediye eş başkanlarımızı tutuklayarak onların emeğini, değerini yok edemez, onları mücadele alanlarından, belleğimizden silemezsiniz.’’