Gazeteci Evin Buldan için başsağlığı mesajları

Yaşamını yitiren Gazeteci Evin Buldan için başsağlığı mesajları yayımlandı.

Amed merkezli yayın yapan günlük Kürtçe gazete Rojeva Medya’nın editörlerinden Evin Buldan’ın dün akşam saatlerinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesine ilişkin başsağlığı mesajları yayımlandı. 

Mesajlar şöyle:

Özgür Gazeteciler İnisiyatifi: 

"2011 yılında özgür basın camiasına katılan gazeteci Buldan, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan ilk Kürtçe günlük gazete olan Azadiya Welat’ta editörlük yaptı. Buldan, çalıştığı gazetenin kapatılmasından sonra Rojeva Medya gazetesinde editörlük yapmaya başladı. Genç yaşta aramızdan ayrılan gazeteci arkadaşımız Evin Buldan’ın ölümü bizi derinden üzmüştür. Buldan’a Allah'tan rahmet, ailesine, Rojava Medya gazetesine, tüm özgür basın çalışanlarına ve meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz."

Demokratik Toplum Kongresi (DTK):

"Kürt basını emekçisi ve AKP Hükümet-devleti darbesiyle kapatılan Azadiya Welat Gazetesi Editörü Evin Buldan dün akşam genç yaşında kalp krizi geçirmesi sonucunda yaşamını yitirdi. Buldan'ın vefatını derin üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Buldan'ın ani ve zamansız vefatı sadece Kürt basını için değil, Kürt özgürlük mücadelesi için büyük bir kayıptır. Buldan'ın ailesi başta olmak üzere, yakınları, Kürt basını ve tüm Kürdistan halkının başı sağ olsun. Kürt halkının emektar genç kadını Evin Buldan ve tüm yoldaşlarının bıraktığı bayrağı yerde bırakmayacağımızı ve mücadelelerini zaferle taçlandıracağımızı belirtiyoruz.”

DBP Genel Merkezi:

"Kürt dili ve kültürü için büyük mücadeleler vermiş ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Azadiya Welat gazetesinin editörlerinden Evin Buldan'ın, dün akşam saatlerinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesi bizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Evin Buldan sadece basın emekçisi olarak değil, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde de önemli katkılarda bulunmuş bir gazeteciydi. Kürt basınına büyük emekler vermiş olan Evin Buldan’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, özgür basın camiasına ve Kürdistan halklarına başsağlığı diliyoruz.”