GÖRÜNTÜLÜ

Cizre şehitlerinin anneleri: HAYIR

Vahşet bodrumlarında hayatını kaybedenlerin anneleri; Cizre, Şırnak, Nusaybin ve Sur’daki katliamların ‘hayır’ demek için yeterli bir sebep olduğunu söyledi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 250’den fazla sivil insan bodrumlarda vahşice katledildi. Cizre bodrumları, Kürt toplumunun belleğinde hiçbir zaman unutulmayacak. Devler güçlerince öldürülenlerin anneleri, 16 Nisan’daki referandum hakkında ajansımıza konuştu.

‘ŞEHİTLERİN SÖZÜ İÇİN ‘HAYIR’

DBP Parti Meclisi Üyesi Mehmet Yavuzel’in annesi Hanım Yavuzel, şehitlerin sözü için ‘’hayır’’ dedi. Hanım Yavuz el, “Yüzlerce çocuğumuzu vahşi bir şekilde bodrumlarda katlettiler. Yüreğimiz yanmasına rağmen barış olsun diyoruz, insanlarımız ölmesin. Sadece bir isteğimiz var, barış içinde yaşamak istiyoruz.  Çocuklarımız özgür bir şekilde, barışla yaşasınlar. Çocuklarımız vahşet bodrumlarında katledildi, bari torunlarımız özgür bir şekilde yaşasınlar. Yüreği yanmış anneler olarak, bu yüzden ‘’hayır’’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ÖZGÜRLÜK VE BARIŞ İÇİN DİRENDİLER’

Hanım Yavuzel, özgür yarınlar için çocukları gibi direneceklerini söyleyerek, “Çocuklarımız canları pahasına direndiler. Biz de çocuklarımıza söz veriyoruz; özgür yarınlar gelinceye kadar direneceğiz. Bu yüzden de çocuklarımızın katillerine, zalimlere ‘’hayır’’diyoruz. Bizim yüreğimiz yandı, başka annelerin yüreği yanmasın. Ben yüreği yanmış bir anne olarak bütün Urfa halkına sesleniyorum, ülkemizin geleceği için ve soykırımların önüne geçmek için ‘’hayır’’ diyelim’’ şeklinde konuştu.

‘YAKILAN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ‘HAYIR’

Azadiya Welat gazetesi Yazı işleri Müdürü Welat Rohat’ın annesi Meliha Aktaş ise, “Bizim ve halkımızın üzerindeki vahşet için, bodrumlarda diri diri yakılan çocuklarımız için, ‘’hayır’’ diye haykıracağız. Vahşi devlet, Cizre ve Varto’da genç kadınlarımızın bedenini teşhir ettiği için ‘’hayır’’ diyeceğiz. Soykırım ve tecavüze ‘’hayır’’  diyoruz. Diktatörlüğe ‘’hayır’’ diyoruz.  Rohat’ım ve Mehmet’imin katillerine ‘’Hayır! Hayır! Hayır!” dedi.

‘SOYKIRIMIN TEKRARLANMAMASI İÇİN ‘HAYIR’

Meliha Aktaş, ‘’Referandumda ‘evet’ çıkması daha fazla çocuğun bodrumlarda yakılacağı anlamına gelir. 15 senedir iktidardalar, 15 senedir Kürt çocuklarını katlediyorlar. Başkanlık sistemi ile bir şey değişmeyecek, aksine ölümler daha da çoğalacak. Cizre, Şırnak, Nusaybin, Sur için ‘hayır’ demek yetiyor. Soykırımın tekrarlanmaması için, bütün anneleri ‘hayır’ demeye çağırıyorum” şeklinde konuştu.