Türk ordusunun katliam girişimden kurtulan siviller konuştu

'Çağın Direnişi'ne destek için Kuzey Suriye kentlerinden yola çıkan ve Efrîn girişinde işgalci Türk ordusunun saatlerce bombardıman altında tuttuğu siviller Efrînliler tarafından güvenle alanlara ulaştırıldı. Siviller, maruz kaldıkları saldırıyı anlattı.

'Çağın Direnişi'ne destek için Kuzey Suriye kentlerinden yola çıkan binlerce kişinin bulunduğu konvoya yönelik dün akşam saatlerinde Türk devleti ve ona bağlı çetelerin saldırıları sonucu son gelen bilgilere göre bir sivil yaşamını yitirdiği 12 sivil ise yaralandı.

SİVİLLERİN GELECEĞİ DAKİKA DAKİKA AJANSLARCA VERİLMİŞTİ

Keşif uçakları, toplar ve füzelerle günler öncesinde o yoldan geçeceği belli olan sivillere yönelik saldırı, işgalci Türk ordusunun borazanı olan medya tarafından göz göre göre yalan haberlerle servis edildi. Oysa Qamişlo'dan yola çıkan Kobanê ve Minbiç'de binleri bulan konvoyun sivillerden oluştuğu dakika dakika ajanslar tarafından servis edilmişti.

KÖYLÜLER TRAKTÖRLERLE KURTARDI

Saatlerce bombardıman altında kalan sivillerin bir bölümü Kurzere köyündeki yurttaşlar tarafından traktörlerle kurtarıldı. Köye gelen siviller saldırı anlarını anlattı.

'YAŞLILAR VE ÇOCUKLAR VARDI'

Hasekê’den gelen Xalet Hiseyin, daha önce Efrîn'e gelen konvoyda da yer aldığını belirterek, "Efrîn direnişine destek için Hesekê'ye bağlı Hol'den yola çıktık. Yüzlerce araba hepimiz sivildik, daha öncede gelip gittik. Yolda Kuzey Suriye'nin birçok yerinden yaşlı, kadın çocuk bize katıldı. Halep'den çıkan yüzlerce araçlık konvoyla Efrîn'e girdiğimizde keşif uçakları ve toplarla üzerimize bomba yağdırdılar. İnsanlar canlarını kurtarmak için uğraştı, saatlerde bombardıman altında kaldık. En son köylüler gelerek bize yol gösterdi ve kurtulabildik. Bir çok insan yaralandı" dedi.

'ARACIMIZA İSABET ETTİ ZOR KURTULDUK'

Kobanê'den gelen Xelil Hemo'da 50 yaşında olduğunu belirterek, "Biz Efrîn direnişine destek için geldik. Yüzlerce kişiydi, kadınlar çocuklar, yaşlılar, arabamıza top atmaya başlattılar, bizim aracımızın önüne düştü kendimizi arabadan atarak kurtardık. Ağaçların altına sığındık, bir çok insan yaralandı, köylüler geldi ve bizi buraya getirdi" diye konuştu.

'BURADAYIZ, KORKMUYORUZ' 

"Erdoğan'ın çeteleri sivilleri vurdu" diyen Emur Eloş ise "65 yaşındayım, ben Kobanê'den konvoya katıldım ancak grup çok büyüktü. Hesekê, Qamislo, Kuzey Suriye'nin bir çok kentinde her yaştan insan katıldı.

Efrîn'e girişte, Erdoğan'ın çeteleri üstümüze bomba yağdırmaya başladı. Bombalar uçaklar, sivil insanların üzerine saldırmaya başladı. Şehit verdik, yaralılarımız oldu. Efrîn halkı bizi kurtardı bu köye getirdi. Buradakiler her gün bombalar altında yaşıyor. Onlara ne oluyorsa bize de o olsun. Korkmuyoruz, Efrîn'de direniş kazanacak, bunu biliyoruz" şeklinde konuştu.