HDP'li vekillerin tecride karşı nöbet eylemi sürüyor

HDP milletvekillerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı başlattıkları Adalet Nöbeti eylemi 19. gününde.

 HDP'li milletvekillerinin İmralı tecridine karşı başlattığı Adalet Nöbeti 19’uncu gününde devam etti. Nöbete milletvekilleri Kemal Bülbül, Ömer Öcalan, Zeynel Özen, Feleknas Uca, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Züleyha Gülüm, Kemal Peköz, Hüseyin Kaçmaz ve Rıdvan Turan katıldı.

 Burada açıklama yapan Zeynel Özen, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz, uzun yıllardır İmralı’da Sayın Öcalan üzerinde bir tecrit uygulanmaktadır. Bu tecritle Öcalan’ın tüm bağlantıları kesilmiş durumda. Biz onun sağlığından ve durumundan hiçbir haber alamıyoruz. Bu uygulama Kürt düşmanlığından kaynaklanmaktadır ve tüm Türkiye’de her alana yansımaktadır. Öcalan’ın anayasal hakları, temel insan hakları hiçe sayılmaktadır. Her tutuklunun yasal hakları var. Bunların hiçbirinden yararlanamıyor, ailesi ve avukatlarıyla görüşemiyor. Tüm ülkemizde, emekçiler ve Kürt halkı üzerinde, partimiz üzerinde bunun yansımaları devam ediyor. Bilin ki bu savaşı, bugün Türkiye’de süren savaşı sonlandıracak tek aktör Sayın Öcalan’dır. Daha önce de kendisi ifade etti, 'Ben bir haftada savaşı durdururum' dedi. O gücü de vardır. Bu iktidar aynı zamanda demokratik siyasetin önünü de kapatıyor.

'TÜM MUHALEFETİ SALDIRILARA KARŞI DURMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Kürt halkının iradesi yok sayılıyor, tüm belediyelerimize kayyım atandı, her gün operasyonlar oluyor. Binlerce insanımız tutuklu, aynı zamanda cezaevlerinde Kürt düşmanlığı hukuku uygulandığı için her gün bir cenaze çıkıyor. Geldiğimiz süreç önemlidir. Önümüzde bir seçim var. Bu seçim öyle gözüküyor ki olağanüstü şartlarda yapılacak, demokratik ortamda yapma imkanları çok azdır. Tüm muhalefetin bu anti demokratik uygulamalara, özellikle HDP’yi kriminalize etme ve siyasetten koparma çalışmalarına hayır demesi gerekiyor. Biliyorsunuz halkımız uzun yıllardan beri bu savaş ortamında yaşıyor. Ama halkımız hiçbir zaman biat etmedi, boyun eğmedi. Bizler de gücümüzü HDP olarak halklarımızdan alıyoruz. Bu halkın, tüm emekçilerin, işçilerin, Kürtlerin, azınlıkların, inançların temsilcileri olarak, hiçbir zaman biat etmeyeceğiz. Mücadelemizi daha da yükselterek devam edeceğiz. Bizim eşbaşkanlarımıza, belediye eşbaşkanlarımıza, parti üyelerimize cezaevlerinde düşman hukuku uygulanmaktadır. Onlara esir muamelesi yapılmaktadır. Bizler bunu kabul etmiyoruz.

 'DEMOKRATİK CUMHURİYET' MESAJI

Türkiye’de demokratik bir cumhuriyetin kurulması için mücadelemizi daha da yükselteceğiz, hiçbir zaman için biat etmeyeceğiz. Onlar ne kadar HDP’yi kriminalize etmeye kalksalar da kumpas davaları ve kapatma davaları açsalar da biz halkız. Bunu daha önce de çok denediler. Peki, ne oldu, daha güçlü geldik. Bu çabaları boşunadır, onların tüm oyunlarını boşa çıkaracağız. Direnmek yaşamaktır, direniş kazanmaktır. Mutlaka kazanacağız!"