HDP'den DİAY-DER ve Alevi federasyonuna ziyaret

HDP, 15 Haziran’da yapacağı yürüyüşü öncesinde DİAY-DER ve Alevi Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret etti.  

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 15 Haziran’da Edirne ve Hakkari’den olmak üzere iki koldan Ankara’ya başlatacağı yürüyüşe ilişkin çalışmalar sürüypr. HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu, bugün de İstanbul’da Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAY-DER) ile Alevi Dernekleri Federasyonu’na (ADFE) ziyaretlerde bulundu.
Komisyon Eş Sözcüleri HDP Milletvekili Tülay Hatimoğlulları ile Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABF) Onursal Başkanı Turgut Öker, Parti Meclisi üyesi Nesimi Aday ve İstanbul İl Örgütü yöneticilerinden oluşan heyet, ilk olarak Bahçelievler’de bulunan DİAY-DER’i ziyaret etti.

'YENİ BİR BASKICI EVRE'

Ülkede yeni bir baskıcı evre yaşandığını dile getiren Hatimoğlulları, "Kürt halkının yanı sıra herkesin üzerindeki baskılar artmış durumda" dedi.
Hatimoğlulları, AKP’nin koronavirüs salgını ve ‘evde kal’ politikasını kendi çıkarları doğrultusunda kullandığını da dile getirirken, "İstiyoruz ki Türkiye’nin iki ucunda halklar buluşsun. Halklar köprüsü kurmak, farklı halklar ve inançların birbirine el uzatmasını gerçekleştirmektir” ifadelerini kullandı.

'HALKLAR VE İNANÇLARI BİR ARAYA GETİRECEĞİZ'

Heyet, Küçükçekmece’de bulunan Garip Dede Cemevi’nde Alevi Dernekleri Federasyonu’nu (ADFE) yöneticileri ile bir araya geldi. Heyet, Federasyon ve Cemevi yöneticileri tarafından karşılandı.
HDP eski milletvekili, Komisyon Eş Sözcüsü Turgut Öker ise “Az önce DİAY-DER’i ziyaret ettik. Sunnilerden oluşuyor. Meleler birçok teorik fikir beyan ettiler. ‘Devleti aradan çıkarıp, değişik inanç ve toplulukları tanımamız lazım. Alevi kardeşlerimizi tanımamız lazım, onların bizim inançlarımızı bilmesi lazım’ dediler. Bu nedenle önümüzdeki süreçte halklar ve inançları bir araya getirecek faaliyetlerimiz olacak" dedi.
Heyet, ziyaretlerine saat 18.00’de Halkların Demokratik Kongresi  (HDK) ile devam edecek.