Hatay’da bir ay sonra temel ihtiyaçlar halen karşılanmadı

Depremin birinci ayı dolmasına rağmen depremin etkilediği illerdeki temel ihtiyaçlar halen karşılanmadı. Özellikle barınma sorunları devam ediyor.

6 Şubat’ta Maraş merkezli olarak 11 ilde yaşanan ve resmi açıklamalara göre 50 bine yakın yurttaşın yaşamını yitirdiği, milyonlarca insanın etkilendiği depremlerin üzerinden bir ay geçti.  

Depremin en ağır etkilediği Hatay'da ilk günden itibaren insansızlaştırma politikaları üzerine yoğunlaşan devlet, kenti terk etmeyen halkın eksikliklerini gidermiyor.

VALİ YARDIM TALEPLERİNE KAPALI

Hatay'da depremden etkilenenlere yardım etmek için kurulan koordinasyonlardan biri olan Ali İsmail Korkmaz Akdeniz Armutlu Koordinasyonu'nun depremzedelerle birlikte kurduğu komisyon, yaşanan sorunları gidermek için Hatay Valisi Rahmi Doğan ile görüşme talebinde bulundu. Ancak vali ile görüşme çabaları sonuçsuz kaldı. Vali Rahmi Doğan'a ulaşamayan depremzedeler, ısrarlar sonucu, sorunlarını anlatmak için Vali Yardımcısı ile görüştüler.

Depremzedeler, vali yardımcısına neler istediklerini, taleplerini ilettiklerini, vali yardımcısının ise konuyu vali ile görüşüp kendilerine döneceğini söylediğini belirttiler.

Hatay'da yağmurların başlaması ile birlikte dışarı da, çadırlarda kalacak ailelerin zorlanacağına dair bilgileri vali yardımcısına anlatan Ali İsmail Korkmaz Akdeniz Armutlu Koordinasyon Merkezi temsilcileri, vali yardımcısından, çadırların altına konulmak için palet ve elbiselerini yıkamak için bir iki tane çamaşır makinesi istediklerini aktardı.

BİR TIR PALET İSTENDİ, 20 PALET GÖNDERİLDİ

Görüşmeden birkaç saat sonra valilik tarafından kendilerine 20 palet ile iki koli gönderildiğini belirten depremzedeler, normalde ailelerin yaşadıkları çadırların altına koymak, fırtına ve yağmurlardan etkilenmesini önlemek için istenen bir tır palet yerine 20 tane küçük palet gönderildiğini söyledi. Elbiseleri yıkamak için istenen çamaşır makinesi yerine de içerisinde ıslak mendil, sabuk olan iki hijyen paketi gönderildiği öğrenildi.

Bugüne kadar kendilerine çadır dahi verilmediğini belirten depremzedeler, valiliğin kendileriyle dalga geçtiğini, buradan gitmeleri için tüm bunların yapıldığı tepkisinde bulundu.