Hapishane imamları DAİŞ'çi veya MİT ajanı!

İsviçre'deki hapishanelerde bulunan Müslümanlara din hizmeti sunan ve psikolojik destek veren imamlardan birinin DAİŞ yanlısı, diğerinin de Erdoğan rejimi için çalışan bir MİT ajanı olduğu ortaya çıktı.

İsviçre'deki cezaevlerinde kalan Müslüman mahkumlara dini hizmet vermek amacıyla cezaevleri yönetimleri imam atıyorlar. Ancak bu imamların devletin güvenlik kontrolünden geçirilmeden görevlendirildikleri belirtildi.

Özellikle de imamların radikal dini gruplara ait olması İsviçreli yetkililerin harekete geçmesine neden olurken, İslam uzmanı Saïda Keller-Messahli Zürih'teki bir cezaevinde görevli iki imamın durumuna dikkat çekti.

'HAPİSHANE İMAMLARI SIKI KONTROL EDİLSİN'

Skandalı ortaya çıkaran İslam uzmanı Saida Keller-Messahli, İsviçre hükümetine cezaevlerinde görevli imamların sıkı kontrollerden geçirilmesini istedi. Messahli'nin araştırmasına göre bu iki imamın adı Nebi Rexebi isimli Makedonyalı bir imam, diğeri de Bilal Yıldiz isimli Türk bir imam.

Nebi Rexebi isimli Makedonyalı imamın radikal Müslüman örgütlerden Selefist bir grubun lideri olduğu belirtildi. Bu imamın sık sık Balkan ülkelerine gittiği ve burada radikal dini düşünceleri yaydığı, cemaatinden Shefquet Krasniqi ve Mazllam Mazllami adlı iki imamın ise Kosova'da tutuklandıkları öğrenildi.

'İMAMLAR YERİNE UZMANLAR GÖREVLENDİRİLSİN'

Cezaevlerinde görevli Türk imam Bilal Yıldız'ın ise Türk istihbarat örgütü MİT için çalıştığı belirtiliyor. Daha önce Türk devletinin Diyanet'e bağlı Oerlikon kentindeki bir camide görevli olan Yıldız, hakkındaki ajanlık soruşturmasından dolayı buradaki görevinden ayrıldı.

Araştırmayı yapan İslam uzmanı Saida Keller-Messahli ise her iki imama ilişkin bilgileri geçtiğimiz Nisan ayında İsviçreli makamlara verdiğini, ancak bu imamlar hakkında hiçbir işlemin yapılmadığını söyledi. Messahli, cezaevlerinde imamlar yerine mahkumlara psikolojik destek verecek uzmanların görevlendirilmesini istedi.

ALMANYA'DAKİ CEZAEVLERİ DİTİB'E EMANET!

İsviçre'deki soruna benzer bir sorun da Almanya'da var. Zira Almanya'daki cezaevlerinde Müslüman mahkumlara dini hizmet veren imamlar AKP rejiminin kurumu olan Diyanet İşleri Türk- İslam Birliği'ne (DİTİB)'ye bağlı Türk tevlet memurları.

DİTİB'e yönelik ajanlık soruşturmalarına rağmen hala birçok cezaevindeki imamlar DİTİB tarafından görevlendiriliyor. Fakat Almanya'daki bazı eyaletlerin hükümetleri geçtiğimiz aylarda ajanlık skandalı yüzünden DİTİB'le çalışmayacaklarını açıklamıştı.

Bu eyaletlerin başında gelen Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti, 2015 Şubat ayında cezaevinde görev yapan DİTİB imamlarının sayısı 117'den 12'ye düşürmüştü. Temmuz ayının başında ise Rheinland Pfalz Eyaleti’nin Adalet Bakanı FDP’li Herbert Metin, DİTİB imamlarının cezaevlerinde hükümlü ve tutukluları ziyaret etmesine karşı çıkmıştı.