Gebze'deki aileler bugün de cezaevi önündeydi

Açlık grevindeki çocuklar için Gebze Cezaevi önünde buluşan ailelere yine polis engel oldu. Aileler, "eyleme devam" mesajı verdi.

İmralı tecridine karşı açlık grevinde olan tutsakların ailelerinin Gebze Kadın Kapalı Cezaevi önünde başlattığı nöbet eylemi 32'nci gününde devam etti. Bugünkü eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ve Milletvekili Şevin Coşkun da katıldı. Gebze Center AVM önünde bir araya gelen aileler, araçlarıyla Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi önüne geçmek istedi. Ancak cezaevi yakınında araçların etrafını ablukaya alan polis, ailelerin inmesine engel oldu. 

Cezaevi çevresi çevik kuvvet polisi, panzer, TOMA ile kapatıldı. Ailelerin cezaevi önünde araçlarından inmesine engel olan polisler, aileleri cezaevinin karşısında bulunan sokağa yönlendirdi. HDP’li Fatma Kurtulan, polis amiri ile tartıştı. 

POLİSTEN 'BENİ TEŞHİR EDİYORSUNUZ' KORKUSU

Milletvekilleriyle tartışması sırasında polis, olay yerinde bulunan herkesi GBT'ye tabi tuttu. Ayrıca, çekim yapılmasına engel olan polis, gazetecilere, “Siz gazeteci değilsiniz, burada çekim yapamazsınız” diye sataşto. Gazeteciler polisin engellemelerine rağmen çekim yapmaya devam ederken, bu sırada polis amiri gazetecilerin çekim yapmasını engelleyerek, suç işlediğini itiraf ederek, “Siz beni teşhir ediyorsunuz. Benim yüzümü çekiyorsunuz. Günlerdir yüzüm çekilerek teşhir ediliyorum” dedi.

Aileler, tecrit kaldırılana kadar cezaevi önünde olacaklarını belirterek, HDP Gebze ilçe binasına geçti.