GÜNDEM 29 NİSAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Abdullah Öcalan’ın içinde bulunduğu tecridin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı olduğunu dile getiren Av. Juan Prosper, “Öcalan'ın hangi koşullarda olduğunu bilmiyoruz. Bu anlamda CPT’nin İmralı raporunu açıklaması büyük önem taşımaktadır” dedi.

- Kürt meselesinin demokratik çözümün kaçınılmaz olduğunu kaydeden avukat Cemal Demir, “Muhatap da Sayın Öcalan’dır. Bunun için de özgür bir ortam sağlanmalıdır” dedi.

- PKK Yürütme Komitesi, 1 Mayıs’ı kutlayarak, bu sene 1 Mayıs etkinlikleri ile Kürese Özgürlük Hamlesinin yeni bir zirveye taşınması çağrısında bulundu.

- Kayyumun, Siirt Belediyesi’ne ait bir taziye evini, ülkü ocaklarına tahsis ettiğini belirten Sêrt Belediye Eşbaşkanı, söz konusu evi ülkü ocaklarına bırakmayıp geri alacaklarını söyledi.

- DEM Parti Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, kadın cinayetlerinin kapsamlı bir şekilde araştırılmadan kayıtlara “intihar” olarak geçirilmesinin şüpheli olduğunu söyledi.

- İhtiyaç duyulan tek şey, gerçek emekçi eliyle toprağın buluşmasıdır; buna fırsat yaratacak toplumsal zihniyet devriminin gerçekleştirilmesidir; toplumsal ahlâk ve politikanın tekrar temel dokular, organlar olarak işlevine kavuşmasıdır. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sosyalizm üzerine değerlendirmeleri