GÜNDEM 26 NİSAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları takip edilecek

- KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok: AKP-MHP faşist iktidarı bugüne kadar Kürt halkına yönelik her türlü saldırıyı yaptı ama gerillayı, Kürt halkını yok etmenin mümkün olmadığını onlar da biliyor. Bilakis biz AKP’nin 20 yıllık iktidarının sonunu getirdik.

- Yeşil Sol Parti’nin İstanbul Milletvekili Adayı Hakan Öztürk, sistemin dayattığı kâr mantığına karşı halkın ihtiyaçları mantığını savunacaklarını vurgulayarak, “Sağlık, ulaşım, eğitim parasız kamusal hizmet olarak verilecek” dedi.

- Hınıs Eski Belediye Başkanı Hasan Basri Fırat, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin Kürt halkı için tarihsel bir dönemeç olacağını belirterek, faşist iktidar ile hesaplaşmak ve Kürt Halkının geleceğini belirlemek açısından tarihi bir fırsat olduğunu söyledi.

- Eğitim Sen Colemêrg (Hakkari) Eşbaşkanı Murat Balıkesir, herkesin mutlaka sandığa giderek iradesini yansıtmasını gerektiğini belirterek, “Benim oyumdan bir şey olmaz, deme; senin oyunla her şey olur” dedi.

- TMMOB Wan Dönem Sözcüsü ve İKK Üyesi Mihail Atık, destekledikleri ilkeler doğrultusunda sandık başına gideceklerini belirterek, “Demokratik, özgürlükçü, bilimsel yaklaşan anlayış bizim tercihimizdir” dedi.