GÜNDEM 15 EYLÜL 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

QSD Fırat Bölgesi Komutanlarından Cemil Mazlum, 7 yıl önce Kobanê’de varlık yokluk savaşı verildiğini belirterek, “Ya karanlık kazanacaktı ya da aydınlık. Kobanê’de kazanan aydınlık oldu” dedi.

-İran askerleri tarafından Şemdinli’deki köyünde bir ay önce katledilen 25 yaşındaki Rüstem Çakmak’ın ailesine bir açıklama bile yapılmadı. Bu, Hakkari’nin sınır bölgelerinde işlenen ilk cinayet değildi.

-Tevgera Ciwanên Şoreşger ile Jinên Têkoşer öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne yönelik Köln’den Aachen’a doğru başlayan Uzun Yürüyüş, 5’inci gününde takip edilecek.

-Ankara’daki bir gizli gözaltı merkezinde 6 ay boyunca işkence gören Ayten Öztürk, “Onlar bu işkenceleri gizlemek için her yolu denediler, ben de bu işkenceleri anlatmak için her yolu deneyeceğim” dedi. 

-Haiti devlet başkanı Jovenel Moïse’ın öldürülmesi ile ilgili yürütülen soruşturma sonucunda Başsavcılık, dava ile ilgilenen mahkeme heyeti başkanı, başbakan Ariel Henry’i suçlaması tavsiyesinde bulundu.

-Gürcistan’daki Dmanissi arkeolojik sitesindeki çalışmalar sürüyor. 1,8 milyon yıl öncesine ait Orozmani köyündeki kazılarda çok sayıda hayvan kemikleri, yontulmuş taş ve araçlar gün yüzüne çıkarıldı.