GÜNDEM 2 AĞUSTOS 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Êzidî Kürtlerin 2014'te yaşadığı 73'üncü fermanın tanığı gazeteci Hayri Kızıler, soykırım konseptinin "sadece askeri mantık hatası" olarak açıklanmayacağını "siyasi bir kararın olduğunu" belirtiyor. Kızıler, "PKK, direnişiyle o soykırım çarkına bir çomak soktu" diyor.

-Şengal’de DAİŞ çetelerinin 3 Ağustos 2014’te gerçekleştirdiği katliamı protesto eylemleri takip edilecek.

-3 Ağustos 2014 yılında DAİŞ çetelerinin Şengal'e yönelik saldırılarına karşı halkı korumak için Şengal'e giden gerillalardan biri olan Êrîş Hewraman, "Tüm dünyanın sessiz kaldığı bir süreçte gerilla Şengal halkının çığlığına koştu" dedi.

-Genç kadın dergisi Xwebûn'un 14'üncü sayısı çıktı. Kültür ve kadına ilişkin konuların yer aldığı Xwebûn Dergisi üç ayda bir yayınlanıyor.

-İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’a başından bu yana düşman ceza yargılaması uygulandığına işaret ederek, başlarına gelebilecek her olumsuzluğun sadece iktidara değil, bütün topluma ait bir utanç olacağını vurguladı.

-Bahamaslar'da etkili olan Isaisas kasırgası ABD’nin Florida eyaleti kıyılarında etkisini dünden bu yana göstermeye başladı.

-Almanya’nın başkenti Berlin’de aşırı sağcı gruplar, aşı karşıtları ve komplo teorilerine inananlar kitlesel bir gösteri düzenlendi. Aşırı sağcıların şovuna dönüşen gösteri polisin müdahalesiyle sona erdi.