GÜNDEM 17 EYLÜL 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Cudi Dağı’ndaki yangınların devlet güçleri tarafından çıkarıldığını söyleyen Hevsel Koruma Platformu sözcüsü Vahap Işıklı, "Cudi, Gabar ve Besta'da ekolojik kırım yaşanıyor. Devlet bölgeyi askeri kışlaya çevirmek istiyor" dedi.

-“Bijî Serok Apo” Kürtlerin yaşadığı her yerde; serhildan meydanlarında, gerilla eylemlerinde, Newroz’larda, şehitlerin toprakla buluştuğu anda ve işkence tezgahlarında direnişi, özgürlüğü çağıran bir akit oldu. İlk kez nerede, ne zaman duyuldu bu slogan?

-Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, tüm gerilla ve öz savunma güçlerinin, KCK Yürütme Konseyi’nin başlattığı hamleye tam katılım sağlayarak öncülük rolünü yerine getireceğini vurguladı.

-Tozkoparan’ın tamamını ve Güngören’deki Küba Mahallesi’ni de kapsayan proje için TOKİ’nin ‘Eylül ayının sonunda çıkın’ dediği kentsel dönüşüm için halk mücadele etmeye başladı.

-Cenga Heftanin direnişinde öncü rol oynayan Ferman Memyan, Kürdistan topraklarını savunmak için işgalcilere siper oldu.

-Artan dünya nüfusu ve kaynakların kötü kullanımıyla birlikte 2030 için hedeflenen açlığın olmadığı bir dünyanın mümkün olmadığı görülüyor.

-Rusya’dan getirilecek doğalgazı taşıyacak Kuzey Akım 2’nin ABD’nin yaptırımlarına takılmasına karşı Almanya’nın en az 1 milyar Euroluk yatırımlarla bu yaptırımları kaldırmayı teklif ettiği iddia edildi.