GÜNDEM 16 EYLÜL 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-İsveç Sol Parti Milletvekili ve Dış Politika Sözcüsü Håkan Svennelig, İsveç Başbakanı Olof Palme davasının kapatılmasından sonra PKK’nin terör örgütleri listesinden çıkarılmasını İsveç ve Avrupa Birliği'nin gündemine getireceklerini söyledi.

-Mısır sinemasının temellerini atanlardan biri olan yönetmen Ali Bedirxan, Kürtlerin birlik olmaktan başka yollarının olmadığını belirtirken, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın ise bir an önce özgürleştirilmesi gerektiğini söyledi.

-BM, Türk devleti ve ona bağlı silahlı grupların işgali altında bulunan Efrîn ve Serêkaniyê’de işlenen savaş suçlarını uydudan aldığı görüntülerle belgeledi.

-Warşin Avaşin, Zeryan Muş’un düşlerini omuzlayarak ayağa kalktı. Kavga devam ediyordu. Kendisinden önceki tüm şehit yoldaşlarının öfkesini namlusuna sürerek savaştı.

-Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu, Eğitim Sen’in duruşunun ve kararlarının gözardı edilerek, ‘terör örgütü üyeliği’ suçlaması için eylem ve etkinliklerinin çarpıtıldığını söyledi.

-AB’nin karbondioksit salınımlarını önümüzdeki 10 yılda yüzde 55 azaltma hedefinin krizdeki otomobil sektörü düşünüldüğünde ne kadar gerçekçi olduğu tartışılırken, otomobil üreticilerinin başka kıtalardaki rakiplerine pazar kaptırma endişesi öne çıkıyor.