GÜNDEM 15 HAZİRAN 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-HDP’nin Hakkari ve Edirne’den bugün başlatacağı “Demokrasi Yürüyüşü” takip edilecek.

-HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, iktidar blokunun gitgide zayıfladığını belirterek, “Artık mızrak çuvala sığmıyor; korkanlar biz değil, saldıranlardır. Dimdik ayaktayız, hiç kimse enseyi karartmasın” dedi.

-Serêkaniyê’de Türk devleti ve DAİŞ çetelerinin saldırılarında 2 defa yaralanan Adnan Kalo, Êzidîlere çağrıda bulunarak, "Uluslararası güçlere değil, örgütlülüğümüze ve inancımıza güvenmeliyiz" dedi.

-HDP Milletvekilleri Şevin Coşkun ve Muazzez Orhan, Van ve Hakkari halkını demokrasiye sahip çıkmaya çağırdı.

-ABD’deki ırkçılık karşıtı eylemler devam ediyor, Sosyoloji doktora öğrencisi Ömer Paçal eylemlerden politik ve somut bir sonuç çıkarsa eğer amacına ulaşır diyor.

-Koronavirüsü tedbirlerinin gevşetilerek sınırların açılması ardından Brüksel, yeni bir mülteci dramı yaşanmasından endişe duyuyor. Frontox ise Türkiye’nin yeniden sınırlarını açma olasılığına karşı polisiye önlemleri artırmayı planlıyor.

-Koronovirüs nedeniyle Avrupa Birliği üyesi ülkeler içinde mümkün olmayan seyahatler İspanya ve Portekiz dışında bu geceden itibaren başladı. Almanya’nın birçok ülkeye seyahat uyarısı ise sürüyor.