Erdoğan’ın rehine politikası pilotları da korkuttu

Eurowings havayollarına ait bir yolcu uçağının Alman pilotu "Türkiye'ye gitmem, orada güvende değilim, korkuyorum" diyerek Ankara'ya gidecek uçağı kaldırmadı.

Almanya ile Erdoğan rejimi arasındaki kriz yeni bir boyuta ulaştı. Son olarak Eurowings havayollarına ait bir yolcu uçağının Alman pilotu "Türkiye'ye gitmem, orada güvende değilim, korkuyorum" diyerek Ankara'ya gidecek uçağı kaldırmadı.

Alman insan hakları aktivisti Peter Steudtner'in Türkiye'de tutuklanmasının ardından Merkel hükümeti Erdoğan rejimine yönelik bir dizi yaptırımı hayata geçireceğini açıklamıştı. Geçtiğimiz hafta Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in açıkladığı yaptırımlardan birisi de Türkiye'ye seyahat uyarısının sertleştirilmesiydi.

Binlerce Alman tatilcinin son birkaç gündür tur şirketlerini arayarak Türkiye rezervasyonlarını iptal ederken, bir Alman pilotun da Erdoğan rejimini protesto etmek için uçağını kaldırmadığı ortaya çıktı.

PİLOT: TÜRKİYE'DE GÜVENDE OLMAM

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı saat 22.30'da Stuttgart'tan Ankara'ya uçuşu planlanan Eurowings havayolları saat 18.00'de doğru uçuşunu iptal ettiğini açıklamıştı. Devlet televizyon kanalı ARD'nin haberine göre iptalin arka planında pilotun tavrı var.

Pilot "Türkiye'de kendimi güvende hissetmiyorum, korkuyorum" diyerek havayollarına uçmak istemediğini aktardı. Bunun üzerine uçuş şirketi Türkçe ve Almanca olarak yolculara "Pilotumuz siyasi nedenlerden dolayı uçmak istemiyor" açıklamasını yaptı.

Uçuşlarının iptal edildiğini duyan yolcular ile uçuş şirketi arasında tartışma ve gerginlik çıktı. Polisin müdahale ettiği gerginliğin anları birkaç gündür yolcular tarafından sosyal medyadan paylaşılıyordu. Bazı milliyetçi ve AKP yanlısı yolcular ise hesaplarında Eurowings'e yönelik boykot mesajları yayınlamaya başladılar.

EUROWİNGS: PİLOTUMUZ SON ANDA HASTALANDI!

Eurowings şirketi ise gerginliği yatıştırmak ve Türk yolcuların boykotunu engellemek için Twitter hesabından "Pilotumuz sağlık durumunun kötüleştiğini son anda bildirdiği için yedek bulup uçağı kaldıramıyoruz" açıklamasını yapmak zorunda kalmıştı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz hafta Türkiye'ye seyahat edecek Alman turistlere yönelik uyarılarını güncellemişti. Ancak bakanlığının açıklaması hem bu yaz Türkiye'de tatilini geçirmek için rezervasyon yapanları ve hem de seyahat acenteleri için yeterli değil. Çünkü Türkiye'nin resmi olarak "tehlikeli tatil bölgesi" ilan edilmemesi yüzünden tatilciler rezervasyon iptal hakkından yararlanamıyor.