ÇAĞIN BÜYÜK DİRENİŞİ 4'ÜNCÜ GÜNÜNDE

Türk ordusu ve çetelerinin Efrin'e yönelik işgal saldırısı 4'üncü gününde devam ediyor. Gelişmeleri anlık olarak CANLI BLOG yayınımızda izleyebilirsiniz.

20:08

Raco’nun Omera köyünde bir Türk tankı daha imha edildi.

19:34

Tüm Kuzey Suriye Savunma ve Öz Savunma Güçleri, “Efrin’i savunmaya hazırız” diyerek Türk devletinin işgaline izin vermeyeceklerini söyledi.

19:30

İşgalci Türk ordusunun Cındıres ve Raco ilçelerine dönük hava saldırıları sonucunda yaralananların sayısı 10’a yükseldi.

Işgalci Türk ordusu ve çeteleri gün boyunca cindires ve raco ilçelerine dönük yaptığı hava ve top saldırısında yaralanan sivillerin sayısı 10’a yükseldi.

Hastaneye ulaşan yaralıların isimleri şöyle; ″Ehmed Kindî (45), Asya Murad (70), Reşîd Îso (71), Hesen Mihemed (59), Mihemed (40), Mustefa Hemo (12), Basîma Beco (32), Aya Nebo (7), Cengîz Xelîl (20)″.

 

17:07

Tüm Kuzey Suriye Savunma ve Öz Savunma Güçleri, “Efrin’i savunmaya hazırız” diyerek Türk devletinin işgaline izin vermeyeceklerini söyledi.

 

17:06

Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını sürdüren Türk ordusu Efrîn’in Raco ilçesine bağlı Meydan Ekbes köyünde sivil aracı hedefledi. Araçtakilerin yaralandığı öğrenildi.

16:19

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), uluslararası toplum, insani yardım kuruluşları ve insan hakları örgütlerini Türk devletinin islediği suçları açığa çıkarmaya çağırdı.

https://anfturkce.net/guncel/uluslararasi-topluma-cagri-tuerk-devleti-savas-sucu-isliyor-101997

15:39

Cindirese'nin Hemame köyü tümüyle çetelerden temizlendi. 

15:16

 

15:07

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı: Kürtlerin tek varlık gücü direnişleridir. Direniş Efrîn’de TC faşizmini batakta boğacak ve kazanan direnen Efrîn şahsında tüm Kürt halkı ve Ortadoğu halkları olacaktır, özgürlük kazanacaktır.

14:24

Cindiresê’nin Yalangoze köyünü bombalayan işgalci Türk ordusu biri çocuk 4 sivil şehit düştü, çok sayıda sivil de yaralandı. Şehitlerden 2’si çocuk, 2’si de kadın.

 

13:56

İşgalci Türk devletinin Efrîn’e yönelik başlattığı işgalci saldırılarda, net olmayan bilgilere göre, siviller de dahil 24 kişi şehit oldu. Şehit 14 QSD savaşçısı ve 3 sivilin cenazeleri Avrîn Hastanesi’nden teslim alındı. Cenazeler, yüzlerce kişinin akın ettiği hastane önünden, Efrîn çıkışına kadar omuzlarda taşındı. Yürüyüş boyunca sık sık “Şehîd namirin”, “Bijî Serok Apo”, “Biji berxwedana Efrîn” sloganları atıldı.

 

13:42

Efrin’in Cindires ilçesine yönelik yoğun bombardıman devam ediyor. Saldırıda can kayıpları olduğu bildirildi.

 

13:21

Efrin’de bugün Türk işgalciliğine karşı sergilenen direnişin sonuçlarını açıklayan QSD, 30 Türk askeri ve çetesinin öldürüldüğü 1 askeri aracın imha edildiğini duyurdu.

 

13:20

12:56

Efrin’e yönelik saldırılarını sürdüren işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Qestel Cindo’ya saldırıları püskürtüldü. Türk piyade üsteğmen Oğur Kaan Usta ve birçok asker ile çete öldürüldü.

https://anfturkce.net/rojava-surIye/qestel-cindo-da-tuerk-guecleri-pueskuertueldue-101984

11:47

Efrin’de Türk işgalciliğine karşı sergilenen tarihi direniş 4’üncü gününde devam ediyor. Efrin’i 3 saat içerisinde işgal etmeyi hayal eden Türk ordusu ve El Kaideci örgütler ile DAİŞ artıkları Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) sergilediği direniş karşısında hezimete uğruyor.

Efrin’de Türk işgalciliğine karşı sergilenen tarihi direniş 4’üncü gününde devam ediyor. Efrin’i 3 saat içerisinde işgal etmeyi hayal eden Türk ordusu ve El Kaideci örgütler ile DAİŞ artıkları Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) sergilediği direniş karşısında hezimete uğruyor.

 

11:08

Kefernase köyünde çekilen fotoğraflar Türk devletinin vahşetini belgeliyor. Fotoğraflarda hava saldırılarına hedef olan Kefercane köyünde meydana gelen yıkım görülüyor.

 

10:58

İşgalci Türk ordusunun saldırıları sonucu yaralananlar için kan anonsu yapıldı.

 

10:46

Şehba bölgesinde Demokratik Suriye Güçleri ile Türk güçleri arasında yaşanan çatışmada 15 saldırgan öldürüldü.

https://anfturkce.net/rojava-surIye/Sehba-da-15-saldirgan-oelduerueldue-101970

10:41

Efrin halkı, saldırılarda şehit olan savaşçı ve sivillerin cenaze töreni için Avrin hastanesi önünde toplandı.

 

10:17

RACO'DA 24 TÜRK ASKER VE ÇETESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Raco’nun Omera köyünde yaşanan şiddetli çatışmalarda 24 Türk askeri ve çetesi öldürüldü.

Şiddetli çatışmaların halen devam ettiği bölgede Türk ordusuna ait bir araç da QSD güçleri tarafından imha edildi.

09:42

 

 

İşgalci Türk ordusunun Efrin ve ilçelerine yönelik hava saldırıları devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre İşgalci Türk ordusu Raco ilçesine bağlı Bumle köyünü bombalıyor.

Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal girişimi dördüncü günüde devam ediyor. Türk savaş uçaklarının saldırıları sonucu şu ana kadar çok sayıda sivil insan katledildi.

09:30

Efrin'in Raco ilçesi Türk savaş uçakları tarafından bombalanıyor. 

 

09:26

Türk savaş uçakları Efrin şehir merkezinin etrafını bombalıyor. Şiddetli bombardıman şu saatlerde devam ediyor. 

09:07

QSD savaşçıları, Türk devletinin Raco ilçesine bağlı Etme köyünü işgal etmeye yönelik saldırıları püskürttü. Köydeki siviller Türk güçlerinden kurtarıldı.

 

09:02

 

TÜRK GÜÇLERİ QUDDE TEPESİNDE PÜSKÜRTÜLDÜ

Efrin’e yönelik işgal saldırılarının 4’üncü gününde Türk güçleri Raco ilçesine bağlı Qudde tepesine saldırdı.

Türk güçlerine işgal girişimine sert karşılık veren Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları, saldırıları püskürttü.

Türk askerleri ve çetelerin tepeden kaçtıkları öğrenildi.

Türk güçlerinin karadan püskürtülmesi ardından savaş uçakları bölgeyi bombalamaya başladı.

 

  

08:33

Türk ordusu ve çetelerinin Efrin ve Şehba’ya yönelik işgal saldırıları devam ediyor. Yurtlarını savunan savaşçılar Türk güçlerine ağır darbe vuruyor. Dünkü çatışmalarda 53 asker ve çete üyesi öldürüldü.

 

08:13

QAMIŞLO

Türk ordusunun top atışları sonucu Hileli mahallesinde bir evin yıkıldığı öğrenildi. Evde kahvaltı yaptıkları esnada saldırının hedefi olan 2 çocuk yaralandı. 

08:05

Türk güçleri sivil elbise giyerek Hemame köyüne saldırdı

Efrin’e yönelik saldırılarının 4’üncü gününde sürdüren Türk ordusu, kirli yöntemlerle ilerlemeye devam ediyor. Türk askerleri ve çeteler, sivil elbise giyerek Hemame köyüne saldırdır.

Efrin’in Cinderes ilçesine bağlı Hemame köyünde Türk güçleri ile Demokratik Suriye Güçleri savaşçıları arasında çatışmalar devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre, Türk güçleri sivil elbise giyerek Hemame köyüne saldırdı. QSD savaşçıları ile Türk güçleri arasında başlayan şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Diğer yandan, Raco ilçesinin Omera köyü etrafında gece saatlerinde başlayan çatışmalar sürüyor. Xelil köyü ile Bilbile kırsalındaki şiddetli çatışmaların da sürdüğü öğrenildi.

 

 

 

07:55

 

QAMİŞLO'YA SALDIRI

İşgalci Türk ordusu Qamişlo sınırında top atışlarıyla sivillere saldırıyor.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçılarının saldırılara karşılık verdiği bildirildi.

Türk ordusunun top atışları sonucu bir evin yıkıldığı öğrenildi. Evde bulunanların durumuna ilişkin net bilgi edinilemedi.

 

07:31

 

ANHA, Cinderes'te Türk savaş uçaklarının hedefi olan kadın ve çocukların görüntülerini yayımladı.

 

07:29

 

HAVA SALDIRILARI GECE SAATLERİNDE DEVAM ETTİ

Türkiye’nin Efrîn’e yönelik başlattığı saldırılar 4’üncü gününe girdi. Dün gece de Türk savaş uçakları Bilbile ilçesinin Qerne köyüne hava saldırısı düzenledi.

Öte yandan savaş uçakları, Raco’nun Edame, Sorke, Meydan Ikbis ve Kurde köylerindeki sivilleri hedef almaya devam ediyor. 

20 Ocak tarihinde başlayan saldırılarda, şimdiye kadar 20’den fazla sivil katledildi. 

07:16

 

07:14

 

TÜRK ORDUSU SİVİLLERİ HEDEF ALMAYA DEVAM EDİYOR

İşgalci Türk ordusunun Efrin saldırılarında bir kadın katledildi, 2 çocuk yaralandı.

İşgalci Türk ordusunun dün gece yarısından sonra Cindıres’in Til Selur köyüne top atışları düzenledi.

Saldırıda Sewsen Cemil Sıleman (46) adlı kadın şehit oldu, 7 yaşındaki oğlu Mihemed Esmed ile ismi öğrenilemeyen 10 yaşlarında bir çocuk da yaralandı.

EFRIN- DAYIKEK-û ZAROKEN XWE-SEHID-BUN ‫(1)‬

EFRIN- DAYIKEK-û ZAROKEN XWE-SEHID-BUN ‫(1)‬ ‫‬