Avrupa’da on binlerce kişi işgal girişimine karşı eylemdeydi

Türk devletinin Erfin’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları Avrupa’da yaşayan on binlerce Kürdistanlı, Avrupalı dostları ve Türkiyeli demokratların katıldığı eylemlerle protesto ediliyor.

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde Türk devletinin işgalci saldırıları Basel İstasyonu önünde toplanan yüzlerce Kürdistanlı ve dostları tarafından protesto edildi.

PYD, HDK Basel, Kürt Toplum Merkezi ve İsviçre Basta Partisi ile birçok örgüt ve kurumun katıldığı protesto eyleminde Türk devletinin saldırıları sert bir dille kınandı. Eylemde Almanca “Türk ordusu Efrîn’den dışarı”, “Türk ordusu Rojava’dan defol” ve “Çocuk katili Erdoğan bombalıyor, dünya seyrediyor” sloganları atıldı.

Efrîn'e yönelik işgal girişimlerinin Basel'de her gün düzenlenecek eylem ve etkinliklerle devam edeceği açıklanan eylemde, Avrupa ülkelerinin tavrı da kınandı.

STRASBOURG

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Kléber Meydanı’nda toplanan yüzlerce Kürt, Türkiyeli ve Fransız, işgal girişimini protesto etti.

Fransa’nın Türkiye’nin işgal girişimine karşı çıkması istenen eylemdeki konuşmalarda, DAİŞ’le birlikte ortak saldırılar olduğuna dikkat çekildi.

Alsace Kürt Dostluk Derneği üyelerinin de katıldığı eylemde “Katil Erdoğan”, “Kahrolsun Faşist Türk rejimi” gibi sloganlar atıldı.

Strasbourg’da bugün de (Salı) saat 10.00’da Avrupa Konseyi önünde bir eylem yapılacak.

PİSA

Türk devletinin Efrîn başta olmak üzere Rojava’ya yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı günledir meydanlarda olan siyasi parti, sivil toplum örgütleri, direnişe ortak olmak amacıyla İtalya'nın Pisa şehrinde eylem düzenledi. Kürtler ve dostlarından oluşan yaklaşık 200 kişinin katılımıyla bir miting düzenlenirken, sloganlar işgal girişimi lanetlendi.

Sık sık “Kobanê ile IŞİD, Efrîn ile AKP-MHP Yok olacaktır” sloganının atıldığı eylemde, İtalyan ve Kürtlerden oluşan bir heyet Pisa Valiliği’ne bir dosya sundu. Heyet, İtalyan hükümetinin sessizliğini eleştirdi. Heyet üyeleri, 5 Şubat günü İtalya’ya gelecek olan Erdoğan’a kapıların kapatılması talebini ilettiler.

İsviçre’de Basel’in yanı sıra Delemont, Chur, Aarau kentlerinde de Efrîn’e yönelik işgal saldırıları protesto ediliyor.

VARŞOVA’DA POLONYALI KÜRT DOSTLARI SOKAKTAYDI

Polonya’nın başkenti Varşova’da Türk Büyükelçiliği önünde toplanan Polonyalı ve Kürdistanlılar, Efrîn’e yapılan saldırıları attıkları sloganlarla ve yapılan açıklamalarla protesto etti.

Polonyalı insan hakları aktivistleri, demokratlar ve anarşistlerin çağrısıyla akşam saatlerinde Türkiye’nin Varşova Büyükelçiliği önünde toplanan eylemciler, kendi kurumsal bayrak ve flamalarının yanında büyük boyda PKK, YPG, HDP ve Kürdistan bayraklarıyla katıldı. Gösteride sık sık Lehçe ve Kürtçe “Diktatör Erdoğan”, “Özgür Kürdistan-Özgür Rojava”, “Yaşasın YPG”, “Yaşasın uluslararası dayanışma” sloganları atıldı.

Polonyalı sivil toplum örgütü temsilcileri ve Kürdistanlılar burada yapılan açıklamada, Kürtlerin askeri birlikleri olan YPG’nin Rojava’yı Suriye’nin belirli bölgelerini DAİŞ çetelerinden temizleyip, özgürleştirdiğine vurgu yapıldı. Buna karşılık Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözde ‘Zeytin Dalı’ adını verdiği operasyonla, Kürtleri bu bölgelerden çıkararak, katlederek, kendi çetelerini yerleştirmek olduğuna dikkat çekildi.

Ortak açıklamada, devamla şöyle denildi: “Rojava, Kürt özgürlük savaşçıları tarafından çetelerden temizlenerek, özgürleştirilmiştir. Şu an Türkiye’nin operasyon başlattığı Efrîn’de ve bu bölgelerde Kürtler yaşamaktadır. Türkiye operasyonu İslamcı gruplarla birlikte yapmaktadır. Bu da operasyonun amacını göstermektedir. Bizler Türkiye’deki ve Suriye’deki savaş mağduru, katliamlara uğrayan Kürtlerle, halklarla dayanışma içerisindeyiz. Türkiye’yi bu operasyonları durdurmaya ve bölgede huzurun sağlanması amacıyla çağrıda bulunuyoruz.”

PARİS’TE BİNLERCE KÜRT VE FRANSIZ KATILDI

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürdistanlılar ve dostları Türk Devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarını protesto etmeye devam ediyor. Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), Fransa Kürt Kadın Hareketi ve Ciwanen Azad-Paris'in çağrısıyla yapılan eyleme binlerce Kürdistanlı ve dostları katıldı.

Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde toplanan Kürdistanlılar, "Öcalan'a özgürlük” ve "Kahrolsun Erdoğan diktatörlüğü" pankartları taşırken, “Katil Erdoğan-Putin destekçisi" sloganları ile yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca "Yaşasın Efrîn direnişi" sloganını haykıran eylemciler, Türkiye’nin Efrîn'e yönelik saldırılarını anlatan bildiriler dağıttı.

Republique meydanına kadar yürüyüşten sonra düzenlenen mitingde Kürt siyasetçi Xebat Öcalan ve Ciwanen Azad Paris temsilcisi tarafından birer konuşma yapıldı. Konuşmalarda, "Faşist Türk Devletinin Kürdistan'a saldırılarına emperyalist devletlerin sesiz kalmaları iki yüzlülüktür. AKP-MHP faşizminin ve diktatör Erdoğan'ın Efrîn'de yaptığı katliamlardan başta Rusya ve tüm emperyalist devletler sorumludur. Ama herkes şunu iyi bilsin Kürtler kendi öz gücüne dayanarak dört parça Kürdistan'da direne direne kazanacaktır. Bizler Avrupa'da hergün alanlarda olacağız ve katliama sessiz kalan devletleri teşhir edeceğiz. Yaşasın yoldaşlarımızın kahramanca direnişi” denildi.

Sık sık Biji Serok Apo sloganının da atıldığı eylemde, Demokratik Modernite Fransa İnisiyatifi, Civaka İslamiya Kürdistan (CİK) ve MLKP-Paris temsilcileri direniş mesajları verdiler. TEV-ÇAND sanatçılarının direniş marşlarını seslendirdikleri eylem yarın saat 17.00'de Paris merkezindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi derneğinde toplanma çağrısının ardından sonlandırıldı.

BOCHUM

Almanya’nın Bochum kenti ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar da Türk devletinin Efrîn’e yönelik sadırılarını bir yürüyüş ile protesto etti.

HBF önünde bir araya gelen binden fazla kişi, “Erdoğan kaybedecek, Efrîn kazanacak”, “Biji Serok Apo”, “Biji Efrîn” sloganları atıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda Almanya’ya da “Türkiye’ye sattığın panzerler Kürtleri ve sivilleri vuruyor, demokrasin Kürtleri tanımıyor” denildi.

Kobanê nasıl kazandıysa, Efrîn’in de aynı şekilde kazanacağı vurgulandı.

LEİPZİG

Almanya’nın Leipzig şehrinde yapılan mitingde de Efrîne yönelik faşist Türk devletinin saldırıları şiddetle kınandı. NAV-DEM, PYD, Rojavasoli ile farklı Alman dernek ve kurumlaırnın katıldığı mitingde sık sık “Terörist Erdoğan”, “Terörist Türkiye” ve “Bijî berxwedana Efrîne” sloganları atıldı. Bilgilendirme çalışmalarının da yapıldığı miting yapılan konuşmaların ardından son buldu.

LAVRION

Yunanistan’ın Lavrion şehrinde Efrîn’e yönelik saldırıları protesto amaçlı düzenlenen bir yürüyüş ve basın açıklamasına yüzlerce kişi katıldı.

Akşam saatlerinde Lavrion Kampı önünde toplanan yüzlerce yaşlı, kadın ve genç Kürdistanlı Efrîn’e yönelik saldırıları protesto etmek için biraraya geldi. Buradan yürüyüşe geçen kitle YPG, YPJ ve PKK bayraklarını taşırken, “Bıji berxwedana Efrîne”, “Bıji Serok Apo” sloganları eşliğinde kent meydanına yürüdü.

Yürüyüş sonrasında düzenlenen mitingde Navenda Çanda Kurdistan adına açıklama yapan Dilbirin Efrîn, Türk ordusunun ÖSO adı altında DAİŞ çetelerini Türkiye ve Kürdistan’a getirdiğini söyledi. Efrîn, “Önder Öcalan 2013 yılında Şengali savunmamızı, ondan sonraki süreçte Serekaniye’yi savunmamızı istemişti. Şimdi ise Önderliğimize sahip çıkmanın tam zamanıdır, Efrîn’ sahiplenmemiz Önder Apo’yu sahiplenmektir” diye konuştu.

Açıklamanın ardından yarın başkent Atina’da geniş katılımla yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde Kürt gençleri Efrîn’in işgal girişimine karşı her yerde sokaklara döküldü. Gençler öfkelerini Türklerin yoğunlukta olduğu mahallelerde yürüyüş yaparak dile getirdiler. Yürüyüşte PKK, YPG, YPJ flamaları ile Öcalan’ın posterleri taşındı.

Gençler yürüyüş boyunca “Biji berxwedana Efrîne”, “Her yer Efrîn her yer direniş”, “PKK burada, faşistler nerede” ve “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganları attı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde ise Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde Efrîn için gece gündüz sürecek bir çadır eylemi başlatıldı.

Vieux Port Meydanı’nda kurulan direniş çadırıyla Efrîn’de süren onurlu direnişe destek veriliyor. Alanda üzerinde “Efrîn direnecek Efrîn kazanacak” yazan dev bir pankart açılırken, eyleme gün içinde Kürdistanlılar ve Fransızların yoğun ilgisi vardı.

Dün gün boyunca binlerce bildiri dağıtılırken, Fransız kamuoyu için hazırlanan bildiriler de okundu. Yapılan konuşmalarda ise eylemin kararlılıkla süreceği vurgulandı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart şehrinde ise ‘intikam’ slogonlarıyla düzenlenen eyleme Alman sol gruplar, Stuttgart21 projesi karşıtı çevreciler ile Türkiyeli devrimci demokratlar katıldı.

Türk devletinin Efrîn’e saldırısını Stuttgart Kronenplatz’da toplanarak protesto eden öfkeli halk, “Terörist Erdoğan, Terörist Türkiye”, “İntikam-intikam, Biji YPG”, “Biji Serok Öcalan” gibi sloganlar ile caddeleri inletti.

Çoğunluğunu Rojavalı genç Kürtlerin oluşturduğu yürüyüş sonrasında Schlossplatz’da düzenlenen mitingde Stuttgart21 proje karşıtları adına yapılan konuşmada, “Almanya, Türk devletine silah göndermeyi derhal durdurmalıdır” denildi. Konuşmada, YPG’nin Rojava’daki başarısına vurgu yapıldı.

Stuttgart NAV-DEM adına yapılan konuşmada ise, "Kürtler ve tüm dünya DAİŞ’e karşı büyük bir savaş vermekte ve bunun için uluslararası koalisyon kurulmuştur. Oysa Türkiye DAİŞ eliyle hem bölgeyi hem Kürtleri hem de dünyayı tehdit etmekte ve gerektiğinde onlar eliyle saldırı eylemleri yapmaktadır. Bundan dolayı DAİŞ’in bitmesi Türkiye’nin işine gelmemektedir" denildi.

Mitinge katılan Alman Marksist Leninist Parti (MLPD) adına yapılan konuşmada da Türk devletinin Efrîn’e saldırısı kınandı.

MİLANO

İtalya'nın Milano şehrinde Kürt Komitesi ve dostları Türk devletinin Efrîn'e yaptığı saldırıları bir eylemle protesto etti. Saat 18.00’de Tiyatro Meydanı’nda bulunan belediye binasının önündeki eylemde yapılan konuşmalarda, faşist Türk devletinin Efrîn’den elini hemen çekmesi istendi.

İtalyanca "Katil Erdoğan elini Efrîn’den çek" yazılı pankart taşıyan eylemciler, Piazza Duomo'ya kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş esnasında sık sık "Yaşasın Efrîn Direnişi”, “Dün DAİŞ, Bugün Erdoğan”, “Terörist Erdoğan, Katil Erdoğan” sloganları atıldı. Eylemde ayrıca faşist Erdoğan iktidarının kirli savaşının anlatıldığı yüzlerce bildiri dağıtıldı.

ULM

Almanya’nın güneyindeki Ulm şehrinde bir araya gelen yüzlerce kişi Efrîn için eylem düzenledi.

Kitlesel basın açıklamasıyla yapılan Ulm şehrindeki eyleme AGİF, SKB, Partizan, NAV-DEM, ADHF, HDK-A ve SYKP tarafından oluşturulan Edi Bese Platformu bileşenlerinin yanısıra, MLKP, MLPD ve DİDF üyeleri katıldı.

Rojavalı Kürtlerin çoğunlukta olduğu 400'den fazla kişi katıldığı Ulm merkezindeki basın açıklamasında, Türk ordusunun işgal girişimi protesto edilirken, savaş ve katliam girişimine sessiz kalınmayacağı vurgulandı.

Almanca "Türk Ordusu Kürdistan'dan defol" ve "Her yer Efrîn, her yer direniş" yazılı pankartın arkasında toplanan kitle, Almanca, Türkçe ve Kürtçe "Katil Erdoğan", "Terörist Erdoğan", “Türk Ordusu Kürdistan Defol", "Yaşasın Enternasyonal Dayanışma" ve "Her yer Efrîn, her yer direniş" sloganları attı.

Yapılan açıklamada her gün, saat 18.00'de aynı yerde 26 Ocak Cuma gününe kadar, kitlesel basın açıklaması yapılacağı duyurulurken, 27 Ocak Cumartesi günü de bir yürüyüş ile miting yapılması planlanıyor.

TRONDHEIM

Türkiye’nin Efrîn işgaline karşı Norveç’in Trondheim kentinde yüzlerce kişinin katıldığ bir protesto mitingi düzenlendi. Mitinge Kürdistan’ın dört parçasından halklar ve Kürt dostu çok sayıda Norveçli’de katıldı. Trondheim Torg Meydanı’nda aşırı soğuğa rağmen saat 17.30’da yapılan miting yaklaşık bir saat sürdü.

Norveç halkını bilgilendirmek amacıyla bildiriler dağıtılan eylemde “İşgale hayır”, “Efrîn yalnız değildir”, “Katil Erdogan”, “Biji Berxwedana Efrîne” gibi sloganlar atıldı. Mitingi düzenleyen komite adına Kürtçe ve Norveççe yapılan konuşmaların ardından Norveç Kızıl Partisi (Rødt) ve Yeşiller Partisi (Miljøpartiet De Grønne) Kürt halkına destek açıklamaları yapıldı. Açıklamalarda işgale olan karşıtlık sert bir biçimde dile getirildi.

BORDEAUX’DA TÜRK KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE KORSAN EYLEM

Fransa’nın Bordeaux şehrinde Kürdistanlılar Türkiye Konsolosluğu önünde bir korsan protesto gösterisi düzenledi.

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın posterlerinin yanı sıra PYD, YPG ve YPJ flamalarının taşındığı eylemde Erdoğan’ın Hitler’e benzetildiği posterleri de taşındı. Eylemde sık sık “Terörist Türkiye”, “Katil Erdoğan” ve “Efrîn faşizme mezar olacak” gibi sloganlar atıldı. 1 saat kadar süren korsan eylem yapılan bilgilendirmelerden sonra sona erdirildi.

MONTREAL

Kanada’da Efrîn halkıyla dayanışmak için Montreal şehrinde Kürtler ve yerli kurumlardan yüzlerce kişi, Türk ordusunun Efrîn’i işgal girişimine karşı öfkesini sokağa akıttı. Montreal kent merkzinde başlayan yürüyüş, işgale göz yuman Rusya’nın kentteki konsolosluğunun önüne taşındı.

Eksi 20 dereceyi bulan soğuk havaya rağmen kitlenin coşkulu olduğu eylemde AKP-MHP’nin faşist saldırıları nefretle protesto edildi. Eylemciler, uluslararası kuruluşlar ve kamuoyuna çağrı yaparak, Türk devletinin imha politikalarının derhal durdurulmasını talep etti.

NANTES

Fransa'nın Nantes şehrinde Türk ordusu ve çetelerinin Efrîn işgali girişimini protesto amaçlı yüzlerce Kürdistanlı ve dostları bir yürüyüş gerçekleştirdi. Fransız Komünist Partisi (PCF), Partizan ve diğer Fransız örgütlerinin de desteklediği yürüyüş Place Commerce’den başlayıp valilik binasına kadar sürdü.

Türk devleti ve Tayyip Erdoğan karşıtı sloganlar atılan eylemde YPG ve YPJ’ye destek verildi. Tüm Kürdistan halkının Efrîn’in yanında olacağı vurgulanan konuşmalarda, Türk devletinin yoğun bir psikolojik savaş yürüttüğü ve bununla Kürt halk iradesini kırmaya çalıştığı belirtildi.

Türk medyasının psikolojik amaçlı yalan haberlerine karşı uyarılan konuşmalarda, ne Rusya ne de başka bir devletten bir beklentinin olmaması ve YPG-YPJ savaşçılarına güvenilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Konuşmalar ardından Bölge Valiliği ile bir görüşme gerçekleştirildi.

Görüşmede Türk işgalciliğine açık tavır alınması istenirken, Fransız hükümetinin de acilen harekete geçmesi talebi iletildi. Valilik yetkilileri ise, not edilen taleplerin gerekli yerlere ileteceklerini söylediler.

Eylem daha sonra Çerxa Şoreşe marşı eşliğinde atılan Biji Serok Apo sloganlarıyla sonlandırıldı.

ROMA’DA RUSYA KONSOLOSLUĞU’NA SİYAH ÇELENK BIRAKILDI

İtalya’nın başkenti Roma'da Rus Konsolosluğu önünde Efrîn için bir yürüyüş düzenlendi. Yüzlerce Kürt ve İtalyan dostlarının katıldığı yürüyüşe polisin müdahale edeceği tehdidine rağmen kitle geri adım atmadı.

Rusya Konsolosluğu’na yakın bir noktada kitleyi durduran polis, sadece 3 kişilik bir heyetin siyah çelengi konsolosluk önüne bırakmasına müsade etti.

Bu sırada kitle sloganlar atıp bildiri okumaya devam etti. Okunan bildiride Rusların Kürtlere ihanet ettiği ve bu savaşta Türklerin yanında yer aldıkları belirtildi. Daha sonra kitle sloganlar eşliğinde eylemine son verdi.

KLEVE-EMMERICH

Almanya 'nın Kleve kentinde Emmerich DKTM ve Kleve Halk Meclisi'nin çagrısıyla Kleve Herzogstrasse’da bir araya gelen 1000 kadar Kürdistanlı, Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği işgal saldırılarını miting ve yürüyüşle kınadı.

YPG -YPJ flamaları ile Öcalan'ın posterlerinin açıldığı eylemde, “Katil Erdoğan, Efrîn'den elini çek” sloganları atıldı. Mitingden sonra yürüyüşe geçen Kürdistanlılar yol boyunca Kürtçe ve Almanca yaptıkları konuşmalarda, Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türk hükümetinin DAİŞ, El Nusra, Ahrar u Şam vb. çetelerle işbirliği yaparak Efrîn’e saldırdığına dikkat çektiler. Eylemde Emmerich DKTM eşbaşkanları Hanife Kozik ve Nihat Polat, NAVYEK Meclis Başkanı Merwan Sezek ve Kürt siyasetçi Osman Ergin birer konuşma yaptılar. Eylemde sık sık “Efrîn yalnız değildir”, “Türkiye Rojava'dan defol”, “Katil Erdoğan, Kürdistan’dan defol”, “Terörist Erdoğan” ve “Erdoğan ve DAİŞ aynıdır” sloganları atıldı.

AMSTERDAM’DA HAVAALANI İŞGALİ

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da ise uluslararası Schiphol Havaalanı’nda dört parçadan Kürtlerin katılımıyla bir işgal eylemi düzenlendi.

“AKP-MHP Efrîn’de katliam yapıyor”, “Biji yekitiya Kurda” ve “Biji berxwedana Efrîn”, “Diktatör Erdoğan”, “Free Kurdistan” sloganlarının atıldığı eylem 30 dakika kadar sürdü. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı eylem esnasında bazı faşist grupların provokasyonuna Kürt gençlerince sert karşılık verildi.

BERLİN’DE BM ÖNÜNDE EYLEM

Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları dün de Birleşmiş Milletler Mülteciler Komiserliği önünde bir miting düzenledi.

NAV-DEM Berlin örgütü tarafından organize edilen mitinge DESTDAN Kadın Meclisi, PYD-Berlin, HDK -Berlin, Berlin Cem Evi ve Dersim Cemaati gibi kurumlar da katıldı.

Mitinge Alman Sol Parti (die Linke) Federal Milletvekili Pascal Maiser de katılarak, bir konuşma yaptı. Efrîn’e saldırıları kınayan Maiser, sonuna kadar Kürt halkının yanında olduklarını ve bu kirli savaşa karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

Mitingde HDK-Berlin Eşsözcüsü Rezan Aksoy, Mehtap Erol, NAV-DEM Berlin Eşbaşkanı Yeko Ardil, PYD’den Leyla Ahmed, sanatçı Bengi Agiri de birer konuşma yaparak, insanlık dışı saldırıları kınadılar. Konuşmalarda BM’nin yüzbinlerce mülteciyi barındıran Efrîn’e uygulanan barbarlığa karşı çıkması ve tutum belirlemesi istendi.

Miting de sk sk “Biji YPG-YPJ”, “Biji Berxwedana Efrînê”, “Sömürgeci TC ordusu Kürdistan’dan defol” ve “Alman panzerleri, Kürdistan’dan dışarı” sloganları atıldı.

DORTMUND’DA BİNLERCE KİŞİLİK PROTESTO

Almanya’nın Dortmund kentinde merkez tren istasyonun önünde toplanan binlerce kişi, attıkları sloganlarla Türk devletinin Efrîn saldırısını protesto etti.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırısına karşı Almanya’nın Dortmund ve çevre kentlerinde yaşayan Kürtler de 3 gündür ayakta. Dün akşam da merkezi tren istasyonun önünde toplanan binlerce kişi taşıdıkları Rojava bayrakları ve “Katil Erdoğan” yazılı pankartlarla Türk devletinin saldırılarını protesto etti. Buradan kent merkezine kadar yürüyen kitle sık sık sloganlar attı. Alman halkının da ilgi gösterdiği eylemde yapılan konuşmalarda, Türk devletinin Efrîn saldırısı kınanarak, uluslararası güçlerin karşı çıkması çağrısı yapıldı.

SALZGİTTER

Almanya’nın Salzgitter şehrindeki Efrîn'in işgaline karşı eyleme 150 kişi katıldı. Saat 16:00’da yapılan eylemde kadınlar çoğunlukta idi.

İşgal girişimine sert tepki verilen eylemde Alman devletinin iki yüzlü politikaları kınanırken, Kobane’de destek verilen mücadelenin bayraklarının bugün yasaklı olması eleştirildi. Sivil halka yönelik katliamların kınandığı eylemde Kürtçe ve Almanca sloganlar atıldı.

KOBLENZ’DE BİNE YAKIN KİŞİ TOPLANDI

Almanya`nın Koblenz şehrinde merkezi tren istasyonu önünde toplanan yaklaşık bin kişi, Türk Devleti`nin Efrîn'e gerçekleştirdiği işgal saldırılarını protesto etti.Koblenz International Kultur Haus'un organize ettiği eyleme Kürtler, Türkler ve Almanlar ortak katılım gösterdi.

PYD adına konuşan Bavé Hakki, Rusya-Türkiye ittifakının sonucu olarak Efrîn’e saldırıldığını ve amacın Kürt kazanımlarını yok etmek olduğunu söyledi. Bavé Hakki, Rojava’nın tüm saldırılara rağmen sindirilemeyeceğinin altını çizdi.

Mitingde konuşan Alman Sol Parti temsilcisi ise, bir ülkenin başka bir ülkenin toprak parçasına yönelik saldırgan bir tutum içinde olduğu halde dünyanın sessizce izlemesini kınadı. Kürtler'in DAİŞ ile savaşından kaynaklı dünyanın Kürtlere bir borcu olduğunu dile getiren Sol Parti temsilcisinin ardından Türkiyeli temsilciler konuşmalar yaptı.

FRANKFURT’TA HAVAALANI VE GARDA EYLEMLER

Almanya’nın Frankfurt şehrinde bulunan Avrupa’nın en büyük havaalanında gençlerce bir korsan eylem düzenlendi. Sloganların atıldığı eylemde Türkiye’nin işgaline yönelik bilgilendirmeler yapıldı.

Frankfurt Tren İstasyonu’nda da eylem düzenlendi. Her iki eylem saat 18.00’den 19.30’a kadar sürdü.