Uluslararası topluma çağrı: Türk devleti savaş suçu işliyor

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), uluslararası toplum, insani yardım kuruluşları ve insan hakları örgütlerini Türk devletinin islediği suçları açığa çıkarmaya çağırdı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) yaptığı yazılı açıklamayla, uluslararası toplum, insani yardım kuruluşları ve insan hakları örgütlerini Türk devletinin islediği suçları açığa çıkarmaya çağırdı.

QSD, Türk devletini Efrin’in Cindiresê ilçesinde gerçekleştirdiği katliama ilişkin yazılı açıklama yaptı. Türk devletinin gerçekleştirdiği “vahşi saldırılar” sonucunda 2’si kadın 2’si çocuk toplan 4 sivilin katledildiğini açıklayan QSD, Türk devletinin DAİŞ VE El Nusra gibi sivil asker ayırımı yapmadan rast gele saldırdığı belirtti.

QSD açıklamasında şunlar ifade edildi:

“Türk dordusu halkımıza yönelik saldırılarını arttırdı. Halka yönelik saldırıda her çeşit silahı kullanan Türk ordusu kent ve köyleri rast gele bombalıyor. Kürt olmaktan ve Efrin’de yaşamaktan başka hiç bir hiç bir suçu olmayan sivil insanlar bombalanıyor.

Bugün sabah saatlerinde, Türk ordusu vahşiliğini bir kere daha gösterdi. DAİŞ ve El Nusra gibi, sivil ve askeri güçler arasında fark gözetmeden sürdürüyor.

Ağır silahlarla Cindiresê’yi hedef alıyor. Sivil halka kinle saldırıyorlar. Cindiresê’ye yönelik gerçekleştirilen vahşi saldırı ardından sivil insanların evlerinde maddi hasar oluştu. Çocuk ve kadınlar şehit düştü.

İlk bilgilere göre 2’si çocuk 2’si kadın 4 sivil şehit düştü. 10’nun üzerinde sivil yaralandı. Bu vahşi saldırı Türk devletinin terörist bir zihniyete sahip olduğu ve DAİŞ’le arasında hiç bir fark olmadığını gösteriyor.

Bu nedenle uluslararası toplum, insani yardım kuruluşları ve insan hakları örgütlerine Türk devletinin işlediği suçları açığa çıkarmaya ve belgelemeye çağırıyoruz. Bu suçları işleyenleri açığa çıkarmaya davet ediyoruz.