Efrin Direnişi 48’inci günde: CANLI BLOG

Efrin’deki ‘Çağın Direnişi’ 48’inci günde. Birçok noktada YPG/YPJ savaşçıları işgalci Türk ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. İşgalciler sivil yerleşim alanlarını bombalamaya devam ediyor.

19:22

Efrîn’in Cindirêsê ilçesinde işgalci Türk ordusuna karşı savaşan bir YPG savaşçısı, Türk ordusuna esir düşmemek için bombaları askerlerin içinde eylem yaptı.

 

17:07

Çağın Direnişi’nde 24 saatlik bilançoyu açıklayan QSD Basın Merkezi, Cindirêsê, Şera ilçelerinde yoğun çatışmaların yaşandığını belirtti.

15:32

 

Şera’nın  Meryemînê, Qurtqulaqê ve Qera Tepê köyleri Türk savaş uçakları tarafından bombalandı. Uçakların köyleri en az on defa bombaladığı bildirildi.

Öte yandan,  Qurtqulaqê ve Qera Tepê köylerinde YPG/YPJ savaşçıları ile işgalci güçleri arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

 

14:29

Şera'nın Metina köyü çevresinde düzenlenen bir eylemde Türk ordusuna bağlı 7 özel harekat timi öldürüldü.  

14:15

 

12:58

Dün Cizre bölgesinden Efrin direnişine destek olmak üzere yola çıkan binlerce kişinin önümüzdeki saatlerde Efrin’e varması bekleniyor.

 

12:32

Şera'nın Marskê ve Kefercenê köyleri arasındaki mıntıkada işgalci Türk ordusu ve YPG/YPJ savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

11:21

Efrin'in Cindirêsê ilçesinde YPG/YPJ savaşçıları ile işgalci Türk ordusu arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor. Alınan bilgilere göre, savaş uçakları ilçeyi bombalamaya devam ediyor. 

10:57

Türk ordusu, Efrin'e bağlı Şera’daki içme suyu tesisini bombaladı.-ANHA

09:34

Efrin kent merkezi bombalanıyor

İşgalci Türk ordusu yüzbinlerce sivilin yaşadığı Efrin kent merkezini bombalıyor.

Efrin’e yönelik işgal saldırılarının 48’inci gününde sivil yerleşim alanları hedef alınmaya devam ediliyor.

İşgalci Türk ordusu, Efrin kent merkezini uçak ve toplarla bombalıyor. Türk ordusu bugün sabah saatlerinde Efrin merkezini toplarla bombaladı.

Bombardıman kentte bulunan gazeteciler tarafından görüntülendi.

 

09:27

 

08:44

 İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Efrin merkezine bağlı Tirinde köyü ile Şerawa’da bulunan Leylûn Dağı’na top atışları yapıyor.

08:43

 

08:43

 

08:42

 

08:42

 

08:41