Efrin Direnişi 24’üncü günde: CANLI BLOG

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrin’e yönelik saldırıları 24’üncü gününde. Efrin halkı ve savaşçıları karşısında ilerleyemeyen Türk işgal güçleri sivilleri hedef almaya devam ediyor. Gelişmeleri CANLI BLOG yayınımızda takip edebilirsiniz.

18:00

İşgacli Türk ordusu ve çeteleri ile QSD savaşçıları arasında Efrîn'in Bilbile ilçesine bağlı Şexorze köyü çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bölge üzerinde keşif uçakları da eş zamanlı uçuş yapıyor.

17:18

Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin işgal saldırılarına karşı yürütülen Çağın Direnişi’nde şehit düşen 18 savaşçı, öz savunma güçleri üyesi ve sil, düzenlenen tören ile toprağa verildi.

https://anfturkce.net/rojava-surIye/18-sehit-icin-efrin-de-goerkemli-toeren-103153

17:02

QSD, Türk devleti ve ona bağlı El-Kaide terör gruplarının Efrin’e yönelik düzenlediği işgal saldırılarında 23 günlük bilançosu açıkladı. 98 savaşçının şehit olduğunu belirten QSD, 862 Türk askeri ve çetenin öldürüldüğünü kaydetti.

 

15:53

Asayiş Güçleri, Efrin’e yönelik Türk devleti ve çetelerinin düzenlediği işgal saldırılarına karşı yürütülen Çağın Direnişi’nde 3 üyelerinin şehit düştüğünü duyurdu.

15:31

QSD savaşçıları Efrîn’de üreticisinin Erdoğan’ın damadı olduğu “Bayraktar” tipi bir Silahlı İnsansız Hava Aracı’nı (SİHA) düşürdü.

15:31

Türk ordusunun Erfin’e yönelik düzenlediği işgal saldırılarında 7 sivil yaralandı.

15:01

Türk devletinin Efrin’e yönelik düzenlediği işgal saldırılarında Bilbilê ilçesine bağlı Berkaşê köyündeki evleri yerle bir etti.

 

14:05

İşgalci Türk ordusuna ait bir İnsansız Hava Aracı (SİHA) düşürüldü.

12:40

Efrin'in Cindirese ilçesine bağlı Dewa köyü ve çevresinde şiddetli çatışmalar devam ediyor.

 

11:25

Türk devleti sivil yerleşim alanlarını bombalıyor

İşgalci Türk devleti, 20 Ocak’ta Efrîn’e yönelik başlattığı saldırılarda sivil yerleşim alanları hedef almaya devam ediyor. Bir çok kent ve köy bombalandı.

 

11:10

Efrin halkından herkese mesaj var

Kentin merkezindeki barkovizyonlarda YPG ve YPJ’lilerin savaş cephesindeki eylemlerinin görüntüleri yayınlanıyor. Savaş günlük hayatın parçası gibi direnişi de aynı özellikte örgütlüyor.

 

10:41

Efrin’deki saldırıları yerinde incelemek üzere kente giden Başûrê Kurdistan Parlamento heyeti, burada bir basın toplantısı düzenledi.

Güney Kürdistan Parlamento heyeti, binlerce Efrînli yanı sıra Kuzey Suriye Demokratik Federasyon Yönetim ve Kurucu Meclisi temsilcileri, TEV-DEM, Yasama ve Yönetim Meclisleri tarafından karşılandı.

Basın toplantısında, Efrin’de yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verildi.

 

10:37

İşgalci Türk ordusu Mabata ilçesinin Büyük Enhecere ve Küçük Enhercere köylerine toplarla saldırıyor.

10:14

 

İşgalci Türk devleti Efrin’in Cindrese ilçesine bağlı köyleri bombalıyor.

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları, Cindirêsê ilçesine bağlı Derbalut Köyü ve Dewa Tepe’sini bombalıyor.

Aynı zamanda, Derbalut köyünde şiddetli çalışmalar yaşandığı belirtildi.

 

09:22

 

09:05

 

09:04

 

09:04