Efrîn’de sivil yokmuş, sadece teröristler yaşıyormuş...

Efrîn'in Özgürlük Parkı, savaş halinde de yurttaşları ağırlıyor. Efrînliler, ağır bombardıman ve saldırılara rağmen kendilerine ve savaşçılarına güveniyor.

Diktatör Erdoğan reisliğindeki AKP-MHP-Ergenekon koalisyonunun yönettiği Türk devletinin, 24 gündür yoğun bombardımanına rağmen kentlerinin terk etmeyen Efrînliler, savaş koşullarına göre günlük hayatlarını sürdürüyor.

Efrîn merkezde dolaşırken Özgürlük Meydanı'ndaki (Qada Azadî) insanların yanına gidiyoruz. Türk devletinin 'Efrîn'de kimse yok, olanlar terörist' propagandasını sorarak, sözü onlara veriyoruz.

Raco'nun Moseke köyünden Kerim, Türk yalanlarının sonunun gelmediğini belirterek, "Bu kadar insanı görmüyor mu da şehir merkezini uçaklarla bombalıyor. Bu halk buradan gitmeyecek, hep burda kalacak. Kimse toprağını terk etmeyecek" diyor.

EVİMİZİ YIKTI, YİNE DE BURADAYIZ

Cindirêsli Elmas'ın evi Türk saldırılarında yıkılmış. Köylerini terketmek zorunda kalmışlar. Şunları söylüyor: ''Evimizi yıktın, harabeye çevirdin, buna rağmen yurdumuzu terk etmeyeceğiz. Efrîn bizim. İstediğin kadar saldır buralardan gitmeyeceğiz. Sonuna kadar savaşçılarımızın yanındayız. Utanmıyor musunuz tavukları çalmaya. Tek zeytin dalı dahi alamayacaksın."

HEPİMİZ BİRİZ, BUNLARI KOVACAĞIZ

Basûlê köyünden Celal, tek bir kişi kalsa da boyun eğmeyeceğini ifade ederek, şöyle konuşuyor: "Hepimiz biriz. Şêx Said dönemindeki gibi değiliz. Düşmanı defedene kadar hep birlikte direneceğiz. Kimsenin gücü yetmez bize.''

ÇOCUKLARIN DA DUYGULARI AYNI

Parkta oynayan çocukların duygularıda pek farklı değildi. 6 yaşındaki Muhammed, Erdoğan'ın çetelerinden korkmadığını söylüyor.

Şexorze köyünde evi yıkılan küçük Viyan ise şunları anlatıyor: "DAİŞ bizim evimizi yıktı, her şeyimizi çaldı. Köyümüze girdi ama arkadaşlar gelip onları çıkardı.''

Çocuklar hep birlikte "Bijî berxwedana Efrînê" diye slogan atıyor.