18 şehit için Efrîn’de görkemli tören

Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin işgal saldırılarına karşı yürütülen Çağın Direnişi’nde şehit düşen 18 savaşçı, öz savunma güçleri üyesi ve sil, düzenlenen tören ile toprağa verildi.

Türk devleti ve bağlı El-Kaide terör gruplarının işgal amaçlı saldırdığı Efrin’de, şehit düşen 18 şehit toprağa verildi. Öz Savunma Güçleri üyesi Dilda Tobal, Hisên Nibo, Mihemed Mustefa, Mezlûm Reşo, Osman Nesan, QSD savaşçıları Bahoz Cûdî, Mihemed Mamo (Cûdî Qendîl), Basil Xelîl (Mezlûm Heleb), Elî Hesen (Deştî Demhat), Zekeriya Hiso (Piling Şihba), Şêxmûs Musefa (Rêbaz Meydano), Rênas Sîpan Osman (Şevger Dirbêsiyê), Çekdar Sozdar, Ebdullah (Akif), YPJ savaşçısı Berfîn Zîlan, Toplumsal Savunma Güçleri üyesi Mihemed Reşo (Xalo) ve Osman Neso ile sivil şehit Heyder Seydo Şehit Avesta Xabûr Mezarlığı’nda düzenlenen törenle toprağa verildi.

Efrin kent merkezinde bulunan hastane önünde bir araya gelen binlerce kişi, şehitlerin cenazelerini alarak Kefer Şilê köyünde bulunan Şehit Avesta Xabur Mezarlığı’na doğru yürüyüşe geçti. Şehitlerin fotoğraflarını taşıyan kalabalık kitle, sık sık “Şehit namırın” sloganı attı.

Mezarlıkta düzenlenen cenaze töreni ise, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Ardından da Şehit Aileleri Meclisi yöneticisi Hesen Berko bir konuşma yaptı. Berko, “Savaşçıların kahramanca direnişi topraklarımızı korumadaki kararlılığımızı ortaya koyuyor. Efrin halkı her daim şehitlerin yolunun takipçisi olmuştur ve intikamlarını elbet alacaktır” dedi.

Güney Kürdistan Parlamentosu’ndan Efrin’e gelen heyet adına konuşan Komünist Partisi parlamenteri Bavê Kerewan, şehitlerin tüm dünyaya Kürtlerin yenilmez bir iradeye sahip olduğunu gösterdiğini belirtti. Ceyş El-Suwar Genel Komutanlığı Yardımcısı Ehmed Sultan ise, şehitlerin sayesinde Reqa, Mınbic ve Kobanê’de elde edilen zaferlere dikkat çekti.

Şehit cenazeleri yapılan konuşmaların ardından “Şehit namırın” sloganları eşliğinde toprağa verildi.