Türk devleti sivil yerleşim alanlarını bombalıyor

İşgalci Türk devleti, 20 Ocak’ta Efrîn’e yönelik başlattığı saldırılarda sivil yerleşim alanları hedef almaya devam ediyor. Bir çok kent ve köy bombalandı.

Bu Pazartesi günü Cindirês ilçesine bağlı Derbalut Köyü ve Dewa Tepesi, savaş uçakları tarafından bombalandı.

Eş zamanlı olarak Derbalut Köyü’nde QSD savaşçıları ile Türk işgal güçleri arasında çatışmalar yaşandı.

Cindirês'te ayrıca Kefer Sefre köyündeki su istasyonuna top atışları yapıldı.  Daha önce Şera’nın Metina köyünde bulunan su istasyonu da topların hedefi olmuş ve büyük hasar görmüştü 

İşgalci güçler Raco’nun Miske köyü ile Mabata ilçesinin Büyük Enhecere ve Küçük Enhecere köylerine de toplarla saldırdı.

Saldırılarda siviller, sivillere ait evler ve sivil alt yapılar sistematik bir şekilde hedef alınıyor. Şimdiye kadar en az 150 sivil hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı. Bazı mahalleler tamamen yıkıldı.

Şera ilçesinin Omer Simo köyünde üç köylü, Türk güçleri ve emrindeki çeteler tarafından kaçırıldı. Kaçırılan kişilerin Mehmud Mihemed Xedro (46), Henif Welid Welo (42) ve eşi Ceylan İmad Mihemed (33) olduğu öğrenildi. Köylülerin akıbeti bilinmiyor. Türk güçleri daha önce bir çok sivile işkence yaparken görüntülenmişti.

Raco’ya yapılan bombardımanlarda ise yüzlerce ev ve iş yeri ile okul ve kentteki fırınlar yerle bir oldu. Yoğun saldırıların hedefi olan bu ilçede sivil alt yapı büyük zarar gördü. Fırınlar, tarım merkezleri, Heyva Sor binası ve sağlık merkezleri de bombardımanın hedefi olarak yıkıldı. Ticaret Sokağı olarak bilinen ilçenin çarşısı harabeye döndü.

Efrîn’in Cindirês ilçesinde de Türk savaş uçaklarının bombardımanları sonucu bir mahallede en az 200 ev yıkılmıştı. Hedef olan Jêr Mahallesi’nde toplam 400 ev vardı. Kürtler ve Araplar bu mahallede yaşıyor.