DTK ve DBP, Siirt'te halkla buluştu

Siirt'te halkla bululan DTK ve DBP heyeti, kaosun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'la bitebileceğini belirterek, "Kim ne derse desin, gidip evimizde oturacak değiliz" mesajını verdi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Kuzey Kürdistan'da halk buluşmalarını sürdürüyor. Çalışmalarına Siirt’te devam eden DTK ve DBP heyeti, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü binasında halkla buluştu. Buluşmaya, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile çok sayıda kişi katıldı.

‘ÖCALAN KAOSU BİTİRİR'

Aydeniz, "100 yıldır süren hegemonya bugün de sürdürülmek isteniyor. Hegemonyaya karşı da uzun bir zamandır mücadele veriliyor” dedi.
Kaosun son bulması için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın demokratik bir model önerdiğine dikkat çeken Aydeniz, "Bugün bu model de hayat buluyor. Kirli savaş bugün çeteler vekaletinde sürüyor. Bu savaşı da Türkiye yönetmektedir” diye konuştu.
İktidarın Kürt düşmanlığı üzerine kurulu olduğunu söyleyen Aydeniz, şöyle debam etti:
“Sayın Öcalan, 'Kürt sorunu çözülmez ise darbeler devam eder' demişti. 15 Temmuz'da darbe oldu. OHAL ilan edildi. Fiili olarak devam ediyor. Tutuklamalar, kayyımlar ve orman yangınlarıyla yok etme politikası devam ediyor. Ama her şeye rağmen Kürtler, Kürt siyaseti ayakta. Çünkü HDP ve DBP gücünü halktan alıyor. Meşruluğunu halktan alıyor. Kürtlere dönük tüm saldırılara karşı Kürt halkı da kültürüne, statüsüne ve diline sahip çıkmalı. Mücadelesini yükseltmesi gerekmektedir."

'KÜRT ULUSAL BİRLİĞİ KONGRESİ ŞART'

Öztürk de Kürtlere dönük baskı ve tutuklamalara karşı tek çözümün ulusal birlik olduğuna işaret etti. Kürt Ulusal Birliği Kongresi’nin gerekliliğine vurgu yapan Öztürk, "Biz bunun önemine dikkat çektikçe, DTK'ye yönelik operasyonalar sürüyor. DTK kriminalize edilmeye çalışılıyor. 13 yıldır DTK çalışmalarını sürdürüyor ve neden şimdi illegal ilan ediliyor. Devlet baktı ki DTK bir alternatif yarattı, bu nedenle baskılar arttı" diye konuştu.
DTK'nin amacının halkın demokratik bir zeminde birleşerek, demokrasiyi inşa etmek olduğunu dile getiren Öztürk, “Devlet Yargıtay’a talimat vererek, DTK'yi illegal ilan etti. Devletin amacı herkesi susturmak, bunu biliyoruz” dedi.

‘EVİMİZDE OTURACAK DEĞİLİZ!'

Baskı ve engellemelere rağmen demokratik toplum yaratma hedefine ulaşacaklarını ifade eden Öztürk, şunları belirtti:
“DTK üzerinden bir demokrasi mücadelesi yürütmek önemlidir. Devlet DTK'yi yok etmek istiyor. Hem içeride hem dışarıda DTK’ye sahip çıkarsak, devlet bunları yapamaz. DTK meşruluğunu halktan ve demokratik kurumlardan almaktadır. DTK'ye ‘terörist’ diyorlar. Yapılması gereken, DTK'de yer almak olmalı. Mücadelemizi yürüteceğiz. Kim ne derse desin, gidip evimizde oturacak değiliz!"