Dört kentte siyasi soykırım: Onlarca gözaltı

Adana, Antalya, Mersin ve Bingöl'de çok sayıda kişi gözaltında.

AKP/Saray rejimi, Türkiye ve Kürdistan kentlerindeki siyasi soykırım operasyonlarını sürdürüyor.

ADANA

15 Ağustos öncesi Adana polisi tarafından dün sabah yapılan operasyonda gözaltına alınan en az 20 gencin Adana Emniyet Müdürlüğü'nde tutulduğu öğrenildi. Emniyette giden avukatların gençlerle görüştürülmediği ve gözaltı gerekçeleri hakkında bilgi verilmediği bildirildi.

MERSİN

Mersin'de dün sabah HDP il ve ilçe eş başkanları ile yöneticilerine yönelik operasyonda gözaltı sayısı 10'a yükseldi. Dün yapılan operasyonda Akdeniz, Yenişehir, Toroslar ve Mezitli ilçelerinde düzenlenen ev baskınlarında aralarında HDP Mersin İl eş başkanları Hatice Şahin ve Mirza Söylemez'in de bulunduğu 10 HDP’linin İl Emniyet Müdürlüğünde tutulduğu ifade edildi.

Gözaltına alınan HDP’lilerin isimleri şöyle: HDP Mersin İl Eşbaşkanları Hatice Şahin ve Mirza Söylemez, Yenişehir Eşbaşkanı Feride Merengöz, Yenişehir yöneticisi Nuri Balta, Mezitli yöneticisi Rojhat Yıldız, Meryem Bays, Nimet Burak, Lezgin Özden, Yakup Etiş, Toroslar İlçe yöneticisi ibrahim Karadağ.

ANTALYA

Antalya’da dün yapılan operasyonlarda birçok eve ve HDP Antalya il binasına baskın düzenlenmiş, aralarında HDP Antalya İl eş başkanları İhsan Nergiz ve Songül Sarklı’nın da olduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. HDP'liler İl Emniyet Müdürlüğünde tutuluyor.

Öte yandan Antalya'nın Kepez İlçe Yöneticisi Hogır Gürses'in dün Kepez İlçesi Güneş Mahallesi'nde polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındığı öğrenildi. Gürses Ailesi dünden bu yana oğulları Hogır Gürses hakkında bilgi alamadıklarını ve nerede tutulduğunu bilmediklerini belirtti.

24 kişinin Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde tutulduğu öğrenildi. Gözaltına alınan ve ismi öğrenilenler şunlar: Aydın Benek, Azad Benek, Murat Altundağ, Tarik Altay, Avukat Deniz Yıldırım, avukat Ramazan Gökalp, Habur Sadak, Şevin Ağaoğlu, Harun Akdağ, Mehmet Bilen, Nihat Akkaya, Rafiye Akkaya, Sevgi Arslan, Emrah Çetin, Hogır Gürses.

BİNGÖL

Eski Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Karlıova İlçe Yöneticisi Zeki Bozan, Ciligözü köyündeki evine askerler tarafından yapılan baskında gözaltına alındı. Bozan, Karlıova İlçe Jandarma Karakoluna götürüldü.