Dêrik, Qamişlo ve Minbic’de şehitler sonsuzluğa uğurlandı

Dêrik, Qamişlo ve Minbic’de binlerce yurttaş 10 özgürlük şehidini son yolculuğuna uğurladı.

Dêrik ve Girkê Legê halkı Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’nde düzenlenen törende, Reqa Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen YPG-YPJ savaşçıları Sozdar İsmail (Sozdar Bawer), Xalîde Domo (Bêrîtan Sema), Mazlum Eyşûq (Botan Mardîn), Beşîr Xelef (Simko Çiya), Sozdar Hesen (Kurtay Bakur) ve Emîr Mustafa’yı (Mîtan Til Koçer) son yolculuğuna uğurladı.

Şehitlikteki askeri törenin ardından YPJ komutanlarından Medya Kobanê konuştu ve Özgürlük şehitlerinin insanlık için mücadele ettiğini söyledi.

Törende konuşma yapan Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Meclisi Eşbaşkanı Hediye Yûsif da şehitlerin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesiyle Kuzey Suriye halklarının birliğini inşa ettiğini belirtti.

Konuşmaların ardından 6 şehide ait şahadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Tören sonunda şehitlerin cenazeleri sloganlarla toprağa verildi.

QAMIŞLO

Qamişlo kenti ve Til Hemîs kasabasından yülzerce yurttaş, Reqa Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçısı Yûsif Hac’ı (Dilşêr Til Hemîs) Şehit Delîl Sarûxan Şehitliği’nde düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurladı.

Şehitlikte gerçekleşen merasim askeri törenle başladı. Sonrasında Şehit Aileleri Meclisi adına Ehmed Ebadî konuşma yaparak şehitlerin teröre karşı mücadeledeki fedakarlığına vurgu yaptı.

Törende konuşan YPG komutanlarından Mihemed Zêdan da şehitlerin mücadelesini yürütme sözünü yineledi.

Konuşmalar sonrası Şehit Yûsif’a ait şahadet belgesi okundu ve ailesine teslim edildi.

Tören sonunda şehidin naaşı sloganlar ve zılgıtlarla toprağa verildi.

MINBIC

Minbicli yurttaşlar, Reqa Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen Minbic Askeri Meclisi savaşçıları Şlaş Mehmûd Rebî (Zaza), Salih Hac Elî (Hac) ve Ekrem Nûrî Elî’yi (Dilbirîn) uğurladı.

Minbic Şehitliği’ndeki uğurlama töreni askeri törenle başladı. Burada Şehit Aileleri Kurumu adına Xelef Ibrahîm Casim ve Minbic Askeri Meclisi Genel Komutanı Ednan Ebû Emced yaptıkları konuşmalarda şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi ve teröre karşı mücadelede halkların birliği çağrısı yaptı.

Dışişleri Komitesi Eşbaşkanı Elî Cemîlî ise özgürlük şehitlerinin özgür bir yaşam için kahramanlık destanları yazdığını söyledi.

Şehit Şlaş’ın ailesi adına konuşma yapan Xelîl Rebî de şehitlerin mücadelesine sahip çıkacaklarının sözünü yineledi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine verildi.

Özgürlük şehitleri tören sonunda yurttaşlar tarafından sonsuzluğa uğurladı.