Bitlis'te yaşamını yitiren 15 kadın gerilla anıldı

Bitlis'te yaşamını yitiren 15 kadın gerilla anıldı

Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında geçtiğimiz yıl 24 Mart tarihinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren 15 kadın gerilla Batman'da anıldı. 

Batman'da DÖKH öncülüğünde 24 Mart 2012 tarihinde Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında çıkan çatışma sonucu yaşamını yitiren 15 HPG'li kadın için 5 Evler Mahallesi Taziye Evi'nde mevlit verildi. Mevlide BDP Batman Milletvekilli Ayla Akat, BDP, MEYADER yöneticileri, yaşamını yitiren HPG'liler Leyla Altan (Arjîn Garzan), Şehriban Argış (Ruken Aslan), Welat Argış (Bêrîtan Timoq), Mizgin Aratemur (Hêvî Roj), Gülistan Basutçu (Hêvî Roj), Asiye Gündüz (Canfeda Toprak) ve Selma Avcı'nın ailelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Taziye evinin duvarına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, PKK'nin öncü kadroları Mazlum Doğan ve Mahsum Korkmaz (Egît) ile yaşamını yitiren 15 kadın gerillanın posterleri asıldı. Okunan Kürtçe mevlidin ardından anmaya katılanlara ikramlarda bulunuldu. 

İkramlardan sonra taziye evi önünde konuşan BDP Milletvekili Akat, geçen yıl yaşamını yitiren 15 HPG'li kadının anması için biraraya geldiklerini belirterek, bir yıl içinde yaptıkları her etkinlik ve eylemde 15 kadını dile getirdiklerini ve onlara karşı nasıl bir katliam düzenlediğini bildiklerini söyledi. "Bu katliam kadın hareketinin örgütlemesine karşı yapılmış bir katliamdır" diyen Akat, "Devlet bu katliamda biz kadınlara bir mesaj vermek istedi. Kürdistan kadınlarının örgütlü gücüne tahammül edemeyip bu katliamı gerçekleştirdiler. Buna karşı biz de her gün daha örgütleneceğiz ve kadın mücadelesini yükselteceğiz. Biz kadınlar olarak bu katliamın cevabını vereceğiz. Bu kadın arkadaşlarımızın mücadelesi bizim mücadelemizin büyümesi demektir ve bunun için çalışacağız" diye konuştu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kadınlara mücadeleyi yükseltme mesajı verdiğini ifade eden Akat, şunları dile getirdi: "Kürt kadınları önderliğin söylemleri doğrultusunda ve örgütlenmesiyle birlikte 30 yıldır ayıkta ve mücadele yürütüyor. Bu tarihi süreçte Kürt kadınları olarak daha çok çalışmamız ve örgütlenmemiz lazım. En büyük yük biz kadınların omuzlarına düşüyor. Bizim bu sürece daha çok destek vermemiz gerekiyor." 

HPG Garzan Eyalet Komutanlarından Leyla Altan (Arjîn Garzan) ve arkadaşları anısına 29 Mart Cuma günü Batman'ın Kozluk İlçesine bağlı Gunde Nu Köyündeki mezarı başında anma düzenleneceği öğrenildi.