Barış Anneleri’nden Makbule Özer ve özgür basına destek

İzmir Barış Anneleri düzenledikleri bir basın toplantısı ile 82 yaşında tutuklanan Makbule Özer’in serbest bırakılmasını isterken, özgür basına yönelik saldırıları kınadı.

İzmir Barış Anneleri İnisiyatifi’nin Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ege Bölge Temsilciliği'nde düzenlediği basın toplantısına çok sayıda kişi katıldı. 

“Jin jiyan azadî” ve “Hak hukuk adalet” sloganlarının atıldığı toplantıda Barış Annesi Behiye Yalçın yaptığı konuşmada ülkede adaletin yok edildiğini belirtti.

Behiye Yalçın, “Makbule anne 82 yaşındadır. Cezaevine götürdüklerinde yürümekte bile zorlanıyordu. Bu yapılanın ne kanunda yeri var ne de adalette. Bu yaşlı, hasta anneleri cezaevlerine götürerek onlara işkence ediyorlar. Bunu kabul etmiyoruz” dedi. 

Behiye Yalçın, “Eğer adalet varsa herkese uygulanmalı, sadece çetelere, hırsızlara değil. Türkiye’de Kürt halkı için adalet yok. Sadece Türkiye’de değil, dünyada da yok. Bütün dünya Kürtler için adaleti kaldırmış. Zulmü, zoru, ağlamayı Kürtlere reva görmüş” diye ekledi. 

Adalet Bakanlığı’na da seslenen Behiye Yalçın, "Görevinizi yerine getirin, adaleti sağlayın. Yaşlı ve hasta annelerimizi rahat bırakın. Evlerinde tedavi olsunlar. Hastadırlar, hastalıklarını evlerinde geçirsinler, cezaevlerinde değil. Makbule anne yalnız değildir, tüm anneler onun yanındadır” ifadelerini kullandı.

Barış Annesi Fehime Poyraz da, baskılara tepki göstererek, tutuklanan Özgür Basın çalışanı Esra Solin Dal’ın çıplak aramaya maruz kalmasını kınadı. 

Fehime Poyraz, Özgür Basın’ın yanında olduklarını ve onları yalnız bırakmayacaklarını vurguladı. 

Barış Annesi Peyruze Kurt, Belçika’da Medya Haber ve Stêrk TV’ye yapılan baskına dikkati çekerek, “Medya Haber ve Stêrk TV bizim gözümüzdür, ezilen halkların sesidir.  Kirli ellerinizi Özgür Basın’dan çekin. Onlara ne kadar baskın yapsalar da sonuç alamayacaklar. Özgür Basın bizi habersiz bırakmaz. Zulüm eden ellerinizi bizden çekin, cezaevlerindeki çocuklarımızdan çekin, gazetecilerden çekin" şeklinde konuştu.