Bakırköy’de annelerden karanfilli eylem

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı açlık grevinde olan tutsakların aileleri, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önüne yürütmek isteyince polisler yine engel oldu. Aileler, HDP Bahçelievler İlçe binasına geçti.

Aileler günlerdir, çocuklarını sesini duyurmak için nöbet eylemlerinde bulunuyor. Rejim polisleri her gün sistematik olarak, keyfi engellemelerde bulunuyor ve şiddet uyguluyor.

Bu Pazar günü aileler bir kez daha Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünü gitmek istedi. Ailelere, HDP milletvekilleri Hasan Özgüneş, Saruhan Oluç ile Züleyha Gülüm ve birçok yurttaş eşlik etti.

E-5 Otoyolu kenarında toplanan ailelerin cezaevi önüne yürümesine polis engel oldu. Polis, annelere dağılmamaları halinde saldırı tehdidinde bulundu.

Aileler, Anneler Günü olduğunu hatırlatarak, ellerindeki karanfilleri cezaevi önüne bırakacaklarını belirti. Ancak izin verilmedi. Bunun üzerine aileler HDP Bahçelievler ilçe binasına geçti.

Burada bir basın açıklaması yapan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, "Normal şartlarda Anneler Günü için çocuklar annelerine giderdi ama bugün anneler çocuklarına gitti" dedi.

HDP Milletvekili Hasan Özgüneş, "İnsanlığı özgürleştirecek olanlar kadınlardır" diye konuştu.

Öcalan üzerindeki tecride dikkat çeken Özgüneş, "Tecrit sadece Öcalan'a değil tüm Türkiye halklarına, demokrasisine uygulanıyor" ifadelerini kullandı.

Özgüneş, şunları ekledi: "Anneler altın harflerle tarihteki yerini alacak. Annelerin mücadelesi bize bir ışık oldu. Elbette bu mücadelede kazanan biz olacağız. Cesaretimiz var umudumuz var biz kazanacağız"

Barış Annelerinden Perihan Akbulut, açlık grevleri konusunda herkesin elini vicdanına koyması gerektiğini söyledi.

Adaletin bir gün herkese lazım olacağını ve herkesin kendilerini desteklemesi gerektiğini belirten Akbulut, “Herkes sesimize ses olsun" dedi.

Akbulut ayrıca muhatabın Öcalan olduğunu belirterek, "Biz diyoruz kazanacağız. Çocuklarımız kazanacak. Onurlu bir barış istiyoruz. Öcalan tecrit altındaysa bütün herkes tecrit altında, biz onurlu bir barış istiyoruz" diye konuştu.