Alman müzisyene YPG soruşturması

Almanya’nın Bayern eyaletinin televizyon-radyo kuruluşu BR’nn YPG yasağına ilişkin yaptığı haberin linkini sosyal medya hesabında paylaştığı için Alman müzisyen Johannes König hakkında soruşturma başlatıldı.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırı ve katliamlarına sessiz kalan Alman devletinin YPG/ YPJ karşı tahammülsüzlüğü devam ediyor. Özellikle de Bayern eyaleti polisi YPG/ YPJ bayraklarını sosyal medya hesaplarında paylaşanlara karşı garip tavrı dikkat çekiyor.

Bayern polisi, bu kez devlet televizyon-radyo kanalı Bayerischer Rundfunk (BR)’un bir haberini linki gerekçe yaparak Münih’te yaşayan müzisyen Johannes König hakkında skandal bir soruşturmaya imza etti.

Geçtiğimiz yılın Ağustos'unda eyaletin medya kuruluşu BR, YPG/YPJ bayraklarını sosyal paylaşım sitesi Facebook’undaki hesabında paylaştığı için evi basılan genç aktivist Benjamin Ruß'a ilişkin haber yapmıştı. BR’nin haberinin linkini sanatçı König de kendi hesabında paylaşmıştı.

KÖNİG: GÜLÜNÇ BİR DURUM

Haberin linkinde YPG bayrağı görüldüğü için Münih savcılığının sanatçı König hakkında soruşturma açtığı öğrenildi. Münih emniyet teşkilatının talebiyle açılan soruşturma için müzisyen König mektupla ifadeye çağrıldı. 19 Mart'ta emniyette "yasaklı semboller" çerçevesinde ifadesi istenen König, ANF’ye verdiği demeçte Münih savcılığının tavrını şöyle yorumladı:

"Almanya’da Kürt özgürlük hareketinin sembollerinin kriminalize edilmesi, Türk rejimin önünde bir diz çöküştür. Kürtler özellikle Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılardan sonra dayanışmamızı hak ediyor, Kürt halkının böyle bir dayanışmaya ihtiyacı var."

Soruşturmaya neden olan haberin linkini yorum yapmadan paylaştığını ve YPG bayrağının bu şekilde görüldüğüne dikkat çeken König "Bu baskılar çılgınlığın doruğuna ulaştı, gülünç bir durum. Ciddi bir durum olmasaydı, gülünürdü. Münih polisi bu şekilde basın özgürlüğünü de tehdit ediyor" diye konuştu.

BAYERN POLİSİNİN GARİP YPG FOBİSİ!

Birçok gösteride YPG bayraklarını taşımasını yasaklayan Alman polisi, özellikle Bayern Eyaleti'nde YPG flamasını veya YPG savaşçılarının fotoğraflarını sosyal medya iletişim hesaplarında paylaşanların evine de baskınlar düzenliyor.

Son olarak polis YPG ile dayanıştığı bahanesiyle geçtiğimiz Kasım ayında Münih kentinde, öğretim üyesi Kerem Schamberger'in evini basmıştı. Erdoğan rejiminin YPG düşmanlığıyla paralel şekilde Alman polisinin YPG korkusu sürerken, Bayern’deki bu algının oluşmasına eyaletin polis teşkilatlarında görev yapan Türk kökenli bazı polis amirlerinin öncülük ettiği belirtiliyor.