Şengal’de Maxmur’a destek amacıyla düzenlenen çadır eylemi sona erdi

Şengal Özerk Yönetimi ve TAJÊ öncülüğünde Mexmur halkının direnişine destek vermek amacıyla başlatılan çadır eylemi sona erdi.

Irak Ordusunun Maxmur’da bulunan Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nı kuşatma girişimlerini kınamak ve Maxmur halkına destek vermek amacıyla Kürdistan, Avrupa ve dünyanın birçok yerinde eylemler aralıksız sürüyor.

Irak ordusunun Şehit Rüstem Cudi Mahallesi’ni (Mahmur) kuşatma amaçlı saldırılarını kınamak ve Mahmur Mahallesi halkının direnişine destek olmak amacıyla Kürdistan, Avrupa ve dünyanın birçok yerinde eylemler aralıksız devam ediyor.

Şengal Özerk Meclisi ve Êzidi Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ) öncülüğünde dün Şengal’de Maxmur halkının direnişine destek vermek amacıyla Şengal Dağı eteklerinde bulunan Şerdeşt’te çadır eylemi başlatıldı. İki gün devam eden çadır eylemi bugün yapılan açıklamanın ardından sona erdi.

Açıklama Şengal Özerk Yönetim Meclisi Eşbaşkanı Xwedêda İlyas tarafından okundu. Açıklamada Irak Hükümetine çağrı yapılarak Maxmur’u kuşatma girişimlerini durdurmaları istendi.

Maxmur halkının direnişinin selamlandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Irak Hükümeti bir süredir halkın iradesini yok sayan girişimlerde bulunuyor. İradesi, mücadelesi ve direniş tarihi olan bir halkı teslim almak istiyor. Bu şimdiye dek nasıl kabul edilmediyse bundan sonra da kabul edilmeyecektir.”

Irak Hükümetine Maxmur halkına yönelik kirli plan ve saldırılarını durdurma çağrısı yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Maxmur Mülteci Kampı halkı bugüne kadar hiçbir zulüm karşısında yılmamıştır. Her zaman direndiğini ve kazandığını herkes çok iyi biliyor. DAİŞ çetelerine karşı kahramanca mücadele etti, özsavunma gerçekleştirerek bu toprakları çetelerden temizledi. Tüm bunlara rağmen Irak Ordusu bu halka saldırarak onları kuşatma altına almak istiyor. Bizler Şengal halkı olarak sonuna kadar Maxmur halkının ve direnişinin yanındayız.”