‘Öcalan’ın özgürlüğü Ortadoğu’nun özgürlüğüdür’

Öcalan'a uygulanan tecride tepki gösteren Vanlılar, tecridin Öcalan şahsında bütün Kürtlere uygulandığını söyledi. Vanlılar, Öcalan'ın bu ülkeyi bulunduğu karmaşadan çıkaracaklarına inandıklarını belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan ağır tecride ilişkin Van’lılar tepkileri şöyle dile getirdi:

Leyla Doğan: "18 yıldır Önder Apo tutsak ve ağır tecrit koşullarındadır. Kürt halkı olarak Önderliğimizden haber alamıyoruz. Uzun bir zamandır Türk devleti Önder Apo üzerinde tecrit koşullarını ağırlaştırmıştır. Aile ve avukat ziyaretleri yasaklanmış ve İmralı'dan hiçbir bilgi alınamıyor. Ne olursa olsun, aile ve avukatlar Önderliğimizi ziyarete gitmelidirler. Önderliğimiz özgürleşmeden bizler de özgürleşemeyiz. Önder Apo'nun özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür. Önder Apo'nun özgürlüğü bütün Ortadoğu'nun özgürlüğüdür. Biz Önderliğimizi istiyoruz; biz barış sever bir halkız, biz eşitlik ve barış istiyoruz.”

'HALKIN İRADESİ TECRİT ALTINA ALINAMAZ’

Salih Kaplan: "Tecrit; demokrasi ve insanlık dışı bir uygulamadır. Halkların önderine hiçbir zaman tecrit uygulanamaz. Kürt Halk Önderi üzerine uygulanan tecrit hiçbir yerde kabul edilmemektedir. Herkes tecride karşı sesini yükseltmelidir. Yaşanan bu tecrit, Kürt Halk Önderi şahsında bütün Kürtlere uygulanmaktadır. Bir an önce son verilmelidir. Çünkü Önder Apo Kürt halkının Önderi ve Kürt halkı da 40 yıldır Önder Apo'nun izinden yürümektedir. Bir halkın iradesi tecrit altına alınmamalı.”

‘HUZURUN VE BARIŞIN ANAHTARI ÖNDER APO'DUR’

Zekiya Kaya: “Ben Van'dan İmralı'ya kadar Önder Apo'yu selamlıyorum. Uluslararası Komplo'da yer alanların hepsini lanetliyor ve kınıyorum. Önder Apo özgür hareket edebilseydi bugün bu ülkede huzur ve özgürlük olacaktı. Barışın anahtarı Önder Apo'dur. Biz Kürt halkı olarak Önder Apo'ya bağlıyız. Önder Apo Kürt halkının kırmızı çizgisidir. Bizim Önderliğimizin durumunu öğrenmemiz lazım. Önder Apo barış, huzur ve halkların değerlerini korumak için mücadele etti ve direnişini sürdürmektedir. Onun için Önder Apo’nun hayatı Kürt halkı için çok büyük bir değerdir.”

'BİZ KAZANACAĞIZ’

Besna Aydoğan: "Bir an önce Önder Apo üzerinde uygulanan tecrit kaldırılmalı ve Önder Apo serbest bırakılmalıdır. Yıllardır Önder Apo halkların özgürlüğü ve barış için dört duvar arasında mücadele etmektedir. Kanımızın son damlasına kadar Önderliğmizin yanındayız ve mücadelemizi asla bırakmayacağız. Allah'ın ve peygamberin izni ile biz kazanacağız.”

‘İLK ŞART, ÖNDER APO'NUN ÖZGÜRLÜĞÜDÜR’

Zahit Akgül: "Önder Apo üzerinde uygulanan tecrit hukuk dışı bir uygulamadır. Biz Önderliğimizden haber alamıyoruz. Bir an önce bu tecrit kaldırılmalıdır. Türkiye'de barışın sağlanması için ilk şart Önder Apo’nun özgürlüğüdür.”