İstanbul’da açlık grevi ve ölüm oruçlarını sahiplenme eylemleri

Tutsak anneleri ve yakınları, açlık grevlerine dikkat çekmek için Başakşehir'de cadde ve sokaklarda yürürken, Esenyurt’ta oturma eylemi yaptı.

İstanbul’da, tutsak anneleri ve yakınlarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridine karşı cezaevlerinde devam eden açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek amacıyla sürdürdüğü eylemler akşam da sürdü. Gün içerisinde Bakırköy ve Eminönü'nde yapılan eylemlerde ailelerle birlikte gazetecilerin gözaltına alınmasının ardından tutuklu yakınları akşam saatlerinde bu kez Başakşehir ve Esenyurt'ta eylem yaptı.

Başakşehir Meydanı’nda bir araya gelen aileler, üzerinde Leyla Güven'in fotoğraflarının bulunduğu yelekler giydi. Meydanda yaklaşık bir saat boyunca oturma eylemi yapan aileler, ardından da "Bijî berxwedana zindana" sloganları atarak cadde ve sokaklarda yürüdü.

Bu eylemleri sırasında çevredekiler de ailelere destek verdi.

Esenyurt'a ise, HDP İlçe Örgütü binasında bir araya gelen anneler, meydana yürüdü. Geldikleri meydanda oturma eylemine başlayan annelerin etrafı polisler ve TOMA araçları ile hemen sarıldı.

Polisler kimliklerini topladıkları anneleri GBT kontrolünden geçirdi. O anlarda çevrede bulunan yurttaşlar da annelere destek verdi. Anneler, medydanda bir süre oturmaya devam ettikten sonra eylemlerini noktaladı.