9 MAYIS GÜNDEM

9 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Kürk Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in öncülüğünde başlatılan açlık grevleri, cezaevleri, Avrupa ve tüm Kürdistan'a yayıldı. Kelar’da ise Herêm Mahmud, 24 Şubat'ta süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başladığını açıkladı.

-Dr. Nemam Ghafouri, El Hol Kampı'nda binlerce Êzidî kadın ve çocuğun bulunduğunu belirterek, “Bu kadınlar gerçekten unutulmuş durumda ve yardım alamıyorlar. Çocukların durumu daha kötü” dedi.

-Tecridin sona ermesi için açlık grevi eylemlerini sürdüren Gebze Cezaevi'ndeki kadın tutsaklar, cezaevleri önünde direnen annelerin Anneler Günü'nü kutlayan bir mektup yazdı.

-YRK gerillaları, açlık grevinde olan tutsakların sesini duyurabilmek için eylem yapan annelere dönük saldırıların karşılıksız kalmayacağını belirtti.

- KON-MED, Düsseldorf’ta 11 Mayıs’ta yapılacak olan 7000 metre, 7000 insan zinciri eylemine katılım çağrısı yaptı.

-Baharın gelmesi ile birlikte Şehba'da ova, yamaç ve kamplar rengarenk oldu. Şehba'daki her çadırın önü ağaç ve çiçeklerin ekilmesi ile adeta bahçeye dönüşmüş durumda.

-Çelê (Çukurca) doğası ve tarihiyle herkesi kendisine hayran bırakıyor.