12 MAYIS GÜNDEM

12 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın ve  10 Mayıs’tan itibaren 15 tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Belçika savcılığı, mahkemelerin PKK’nin terörist örgüt olmadığına yönelik kararlarına rağmen tüm Kürt toplumunu “taciz” ediyor. Savcı, tacizin nedenini soran bir avukatı da tehdit etti.

-Öcalan’dan etkilenen yüzlerce Rojavalıdan biri olan Mihyeddin Hesan, çocukları, kardeşleri, yeğenleri ve çocuklarının dayılarıyla devrimde yer almanın hem ağır bedelini omuzladı hem de onurunu yaşıyor.

-Kürt Yazar ve Akademisyen Sedat Ulugana, Seyit Rıza’ya yardıma giderken yakılan, 'Kürdistan Fedaisi' Muşlu Hilmi Yıldırım’ adlı eserinin, "Dersim, 1938’de Sünni Kürtler tarafından yalnız bırakıldı" tezine karşılık, bir antitez niteliği taşıdığını söyledi.

-İngiltere’de yapılan bir araştırma, doğada çözünebilir olduğu iddiasıyla giderek daha fazla üretilen biyobozunur plastik poşet türlerinin gerçekte klasik plastikler kadar dayanıklı olduğunu gösteriyor.

-YPG’nin elinde bulunan Alman vatandaşı DAİŞ çete üyelerine ilişkin İçişleri Bakanı Seehofer “Teker teker incelendikten ve kimlikleri kesinleştikten sonra onları alacağız, fakat toplu getirilmelerine karşıyım” dedi.

-PKK saflarında şehit düşen babasının ardından gerillaya katılan Sozdar Çiya, "Sözümü tuttum ben de Gabar Dağı’nda gerillaya katıldım aynı patikalarda yürüdüm, aynı kayalara sırtımı dayadım" dedi.