11 MAYIS GÜNDEM

11 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın ve bugünden itibaren 15 tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Tecridin sona ermesi için 30 Nisan'dan bu yana ölüm orucunda olan tutsak Şükran Aydın, "Her yer direniş ve eylem alanına dönüştürülmeli. Halkımız bu süreçte bütün yükü annelerin omuzuna bırakmamalı" dedi.

-Almanya’nın Düsseldorf kentinde ölüm orucu ve açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla eylem düzlenecek.

-KJK Koordinasyonu’ndan Revşan Merdin, annelere saldıran polislerden hesap soracaklarını söyleyerek, “Sokakta annelere el kaldıran o polisler evlerinde dahi rahat uyuyamayacaklar” dedi.

-Çocuklarının açık grevleri hakkında değerlendirmelerde bulunan tutsak aileleri, "Anneler gününde hediyemiz çocuklarımızdır. Tecrit kalkmazsa, bizim çocuklarımızın cenazesi çıkacak" dedi.

-Arkadaşı Sibel Çapraz, ölüm orucundaki Şükran Aydın’ın onurunu baş üstünde gezdiren; yaşamı, uğruna ölecek kadar seven yoldaşların yoldaşı olduğunu söyledi.

-Almanya’nın iç istihbarat kurumu Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın eski başkanı Maaßen, DİTİB üyesi imamlarının Türk istihbaratına çalıştığını söyledi.

-Kapitalist modernitenin sanatı sanatla, Kürdü sahte Kürtlükle vurduğu, sanatçının komutanının para olduğu, maneviyatın eritildiği bir çağda bir nefes bir deyiş Hozan Mizgin…

-Kayıp yakınları, her cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıp yakınlarının akıbetini sormak için alanlarda olacak.