10 MAYIS GÜNDEM

10 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın ve bugünden itibaren 15 tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Tecridin sona ermesi için açlık grevinde olan Gebze Cezaevi'ndeki tutsaklar yaşanan sessizliğe tepki göstererek, "Gün eylemcilere sahip çıkma ve tecridi kırma günüdür" dedi.

-DAİŞ emiri Ebû Hacir, 2014'te Süleyman Şah Türbesi'ni ablukaya aldıklarında bir yıl boyunca "Türk askerlerinin devir-tesliminin kendileri tarafından yapıldığını" söyledi. DAİŞ'e adeta biat eden Türk ordusu ise türbenin YPG/YPJ'nin desteğiyle taşınmasının ardından Öcalan'ın dile getirdiği 'Eşme ruhu'na tepki göstermişti.

-Ölüm orucundaki tutsaklardan Aslı Doğan, direnişin bu önemli aşamasında sadece dert yanmanın yetmediğini söyleyerek, “Bıçak kemikte. Herkes elinden ne geliyorsa yapmalı” dedi.

-Abdullah Öcalan Sosyal Bilimler Akademisi’nde eğitim görenler, açlık grevi ve ölüm orucu direnişçilerini selamlayarak, tecridin parçalanacağından kuşku duymadıklarını belirtti.

-Abisi Mustafa Sarıkaya 145 gündür tecride karşı direnişte olan Yüksel Şahin, “Onların bedenleri erirken, bizler de dışarıda eriyoruz” derken, hem Türkiye’nin hem de Avrupa ülkelerinin adım atması çağrısı yaptı.

- TİHV Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, İmralı tecridinin hem uluslararası sözleşmeler hem de Türk Anayasasına aykırı olduğunu belirtirken, "Bu bir işkence" dedi.

-Avrupa Parlamentosu’nun (AP) 9’uncu dönem seçimleri için 23-26 Mayıs tarihleri arasında sandığa gidilecekken, seçimlere özellikle gençlerin büyük oranda ilgisiz kaldığı öngörülüyor.