1 TEMMUZ GÜNDEM

1 Temmuz Haber Merkezi gündemi...

-23 Haziran’da İstanbul’da yenilenen İBB seçimlerini değerlendiren KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin ve Antalya gibi şehirleri kaybetmiş bir iktidarın meşruiyet ve yönetim kabiliyetinin kalmayacağını söyledi.

-PKK’nin öncü kadın komutanlarından Zilan'ın 23 yıl önceki eylemine şahitlik ve tanıklık eden mücadele arkadaşı HPG Komutanlarından Selim Zilan, "Zilan ruhuyla zafere ulaşacağız" dedi.

-Antakya Halk Meclisleri Sözcüsü Hasan Özgün, "Alevilerin kökünü kazıyacağız" diyen DAİŞ'linin cenazesinin adeta bir miting havası ile Reyhanlı'dan kaldırılmasının Arap Alevilerini endişelendirdiğini söyledi.

-Şa Performans Kürt tiyatrosunun kurucularından Tuncay Özel, tiyatronun maddi sıkıntılar nedeniyle kapanmasının büyük bir kayıp olacağını vurgulayarak, Ekrem İmamoğlu’ndan destek istedi.

-Compassion in World Farming (CIWF) adlı NGO tarafından düzenlenen ödüllü bir yarışma, eti, sütü veya yumurtası için beslenen hayvanların işkence edilmeden de kar edilebileceğini gösteriyor.