Yemen’de yeni kolera dalgası uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Yemen'de kolera salgınının yeni dalgası gelebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü Yemen Temsilcisi Dr. Noyo Zagarya, 5 yaşın altındaki Yemenli çocukların yüzde 16'sından fazlasının yetersiz beslendiğini ve yüzde 5,2'sinin de çok tehlikeli şartlara maruz kaldığını ifade etti.

Zagarya, Yemen'de 960 bin şüpheli kolera vakasının bulunduğunu ve şimdiye kadar 2 bin 219 kişinin koleradan hayatını kaybettiğini, bu hastalığın 2017 yılının Nisan ayından itibaren Yemen'de yayıldığını ve koleraya yakalananların yaklaşık üçte birinin çocuklara bulaştığını söyledi.

Zagarya, son haftalarda kolera vakasında azalma olmasına rağmen, hala Yemen'de 35 bölgede insanların bu hastalığa maruz kalmakta olduğunu ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü Yemen Temsilcisi Dr. Noyo Zagarya, Yemen'deki ekonomik şartların kötüleşmesi ve insanların sağlıklı içme suyuna erişimden yoksun olmasının, insanlık krizinin tırmanmasına neden olduğunu belirterek, Yemen'e yönelik uygulanan ablukanın bir an evvel kaldırılmasını istedi.

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun Yemen'e yönelik abluka ve saldırıları nedeniyle birçok hastane, yeteri kadar elektrik ve yakıta erişemezken, çocuklar başta olmak üzere sivillere insani yardımlar gönderilemiyor.