Washington İran’a yaptırımları sertleştirdi

ABD yönetimi İran’a karşı yaptırımları sertleştirdi. Bu kez, Devrim Muhafızları ile bağlantılı inşaat sektörü yaptırımların hedefi oldu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun sözcüsü Morgan Ortagus, Bakanlığın “İran rejiminin nükleer programına karşı kısıtlamaları sürdürdüğünü” açıkladı.

İki dizi yaptırım kararı alındığı bildirildi. Bunlarda biri İran Devrim Muhafızları ile doğrudan veya dolaylı inşaat sektörünü hedeflerken, diğeri Tahran’ın nükleer, balistik ve askeri programları için stratejik olarak değerlendirilen materyalleri kapsıyor.

Sözcüye göre, ABD bu kararlarla “İran Devrim Muhafızları için, inşaat sektörü ve nükleer çoğalma programları için stratejik materyaller elde etmesini engelleme” imkanına kavuşacak.


Hedef, İran’ın nükleer sektörünü yeniden silahlandırma ya da pekiştirme niyetini geciktirmek veya zorlaştırmak olarak açıklandı.

Washington, Mayıs 2018’de İran ile nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekildikten sonra yaptırımlara geri döndü. Daha önce petrol ve banka sektörleri de yaptırımların hedefi olmuştu.