Venezuela’da seçimlerin galibi Sosyalist Partisi

Venezuela’da dün yapılan belediye başkanlığı seçimlerinin galibi, iktidardaki Birleşik Sosyalist Partisi oldu.

Venezuela’da 335 yerleşim biriminde belediye başkanlarının belirlendiği seçimde, kayıtlı seçmenin yaklaşık yüzde 47’si oy kullandı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 335 belediye başkanlığında 300’den fazlasını, hükümet destekçisi adayların kazandığını açıkladı. Üç muhalefet partisi ise seçimleri boykot etti.

“Bugünkü seçime katılmayan ve boykot eden her parti bir daha hiçbir seçime katılamaz! Siyasi haritadan silinecekler!” diyen Maduro, “Oy vermemenin hiçbir mazareti olamaz” diye konuştu. “Siyasi liderlerin çekilmesini anlayamıyorum” ifadesini kullanan Maduro “Seçim istemiyorlarsa ne istiyorlar? Seçimin alternatifi ne? Silah mı? Savaş mı?” diye sordu.

Bu arada, Maduro, dünkü belediye seçimlerini boykot ettikleri için ülkedeki 4 muhalefet partisinden 3’ünün 2018’deki başkanlık seçimlerine katılımının yasaklandığını bildirildi. Maduro, yaptığı açıklamada, yalnızca dünkü seçimlere katılan partilerin gelecek yılki başkanlık seçimlerinde aday gösterebileceğini belirterek ülkedeki seçim sisteminin tamamen güvenilir olduğunu söyledi.