Trump: Çin ve Rusya ABD'nin güvenliğine zarar vermek istiyorlar

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ve Rusya'nın ülkesiyle rekabet halinde olduğunu ve güvenlik ile refahına zarar vermek istediklerini savundu.

Beyaz Saray'dan yayınlanan bir açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı'nın yeni güvenlik stratejisi üzerine yapacağı konuşma öncesinde Rusya ve Çin suçlandı.

İki ülkenin ABD'nin gücüyle rekabet halinde oldukları vurgulanan Trump'ın açıklamasında, ülkenin güvenlik ve refah düzeyini erozyona uğratmak istedikleri iddia edildi.

Çin ve Rusya'nın ekonomik alanı daha az liberal ve daha güvensiz yapmaya kararlı oldukları savunulan açıklamada, askeri güçlerini ise büyütmek istedikleri kaydedildi. Açıklamada, iki ülkenin kendi halklarını bastırdıkları ve böylelikle etkilerini yaymak istedikleri iddiasına yer verildi.

Trump'ın konuşmasında açıklayacağı yeni ulusal güvenlik stratejisinin aylardır danışmanlarıyla yaptığı çalışma sonucu ortaya çıktığı bildirildi.

ABD ile Rusya arasında Ukrayna ve Gürcistan'a müdahale iddiaları nedeniyle, Çin ile ise Güney Çin Denizi'ndeki askeri varlığını arttırması nedeniyle karşılıklı sert açıklamalar yapılmıştı.